03 November 2016

BOLEH BANTU ???

ASSALAMUALAIKUM...


dah lama dah perhatikan setiap kali kalau nak klik search preferences... nampak custom robots header tags "disabled"  kalau edit kat situ  apa kan jadi ya... ada tak pakar -pakar SEO tahu ni ..sebab kat situ macam related dengan search engine..kalau bab coding ni tahu copy paste boleh.. nak lebih - lebih ni tak berapa nak pandai hiii ataupun memang kat situ kena "disabled"...

lagi satu pasal HTTPS tu rujuk gambar bawah.. ..kat sini memang kena  "NO' ke?..takut jugak nak klik tak tentu pasal.. nanti jadi lain.. kalau yang boleh bantu.. tolong terangkan apa ni semua ..wani rasa bukan wani sorang jer yang tak tahu .. hiii..


Komen
11 Komen

11 comments:

ayunie ramli said...

Ahmad hasif, sila beri penjelasan :)

Unni Anje said...

hahahahaha.. Unni t;g komen je ya.. memang tak tau.. tgu otai2..Tp https tu kalau tekan no or yes boleh jak sebb pnh buat kajian.. dia yang kat alamt url kita sma ada mo letak https atau tidak.. mcm tu la y unni tau

Budak Buzy said...

custom robot ni adalah untuk memastikan search engine sentiasa 'sedar' yg blog cik sentiasa update... :-)

Reen Johari said...

Kat situ ada tanda soal, klik dan akan ada keterangan. Untuk HTTPS tu boleh yes atau no. Kalau letak no, url akan jadi http://..

Tapi, kalau letak yes akan jadi https://

Bezanya, kalau ada https.. Data maklumat blog lebih selamat.. Ada lagi keistimewaannya, cuma reen tak berapa igt.

Shahida Dzulkafli said...

Sha pun tak berapa pasti...
tunggu otai2 komen..

Wani Sukarno said...

@ayunie ramli hii tq mek kena tanya otai ni

Wani Sukarno said...

@Budak Buzy// ohh macam tu terima kasih

Wani Sukarno said...

@Reen Johari kalau kita tukar ke https tu ..macam mana dgn entri yang lepas2 tu .. tertukar jugak ke reen

Wani Sukarno said...

@Shahida Dzulkafli tq sha hii itulah oening main bab2 nih

Adam said...

Saya memang tak tau.

Reen Johari said...

Xpasti tertukar ke tdk.. Yang pasti, link ada https atau http sama je. Tetap boleh trus direct ke blog Wani..

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign