26 February 2017

DADIH YAM FLAVOUR

ASSALAMUALAIKUM...

Dadih perisa keladi

Panas cuaca lately, masa wani pergi kat supermarket baru - baru ini,  wani terpandang serbuk dadih ni, rasa dah lama tak buat, dulu selalu rajin beli, agak lama jugak la. Dah macam rindu nak makan. 

Ingat masa kat uni dulu, selalu beli yang student buat, tapi kotak yang mengandungi bekas dadih ni letak kat  depan pintu masuk asrama. Kadang - kadang stand by nak beli sebab cepat habis dadih ni, rajin la student nak cari duit, buat side income, kita jugak yang tak rajin.. :D semangat bisnes dah ada dah zaman student,. Kenapa lah kita tak macam dia. 

Cuma ada tulis nota,  duit letak dalam bekas kat tepi kotak tu. Ishh. Wani terfikir kalau lah yang pembeli ni tak jujur, nak buat jahat, boleh ambil saja dadih ni.. masa tu jual Rm 1 sebekas. Oklah wani rajin nak tunjuk step by step masak dadih haa.. sebenarnya kat belakang packing ni pun dah boleh baca dah.. saja kan . Tapi cara wani buat lain, sebab wani tak suka gabungkan terus dengan susu cair nak tunggu didih .. lama tuuuuu

jadinya cara macam kat bawah, sebab apa wani tak nak letak susu cair terus, susu cair ni sebenarnya ia tak boleh nak didih lama sangat atas dapur, ia macam jadi pecah molekul.. aikss dah belajar sains.. :D sebenarnya bereksperimen.. kalau kita nak buat puding letak susu cair, pun tak boleh nak kacau lama atas dapur.. kacau- kacau sekejap terus tutup..nanti ia tak cantik nampak bintik-bintik macam tuuu.. 


didihkan air atas dapur, dalam periuk tuuuu dah masukkan gula, wani guna 1 cawan..ikut cawan kat dapur jerr hii.. kalau ikut kira kena sukat .. wani malas bab main sukat ni :D. air ikut arahan dalam packaging tuu .. kena tutup periuk tuuu, baru air mendidih cepat


buka tudung periuk.. air dah panas,, dah mendidih, gula dah cair. kita kecilkan api sekejap yaa


masukkan serbuk dadih ke dalam periuk. periuk yang wani guna ni dah ngam ngam dengan sukatan air, nasib tak limpah keluar


dah masukkan kesemua serbuk dadih,, api kecil sikit ya


kacau sampai serbuk dadih tuuu dah larut.. kena kacau lama sikit..


part last sekali ,lepas tu, baru masukkan susu cair,


kacau lagi sampai sebati, api memang kena kecil lah ya, kacau dalam 3 ke 4 minit boleh tutup api.. boleh la letak dalam bekas- bekas kecil,,,
satu paket ni banyak dapat kalau tengok dalam periuk tuuu nak dekat bibir  periuk taww... lepas tak ada bekas kecil, wani pergi letak dalam bekas besar hii.. tengoklah gambar kat bawah.. :D..
3 hari dah licin.. sebab tak ramai pun family members dalam 4 orang.. sikit - sikit makan.. cukup 3 hari baru habis.. lagipun telan -telan macam tu.. sejukkkk tekak..

apa lagi dapatkan produk ini di pasaran.. ;D  macam-macam perisa ada kan , tapi kalau yang pelik - pelik wani tak berapa boleh makan.. yam flavour ni sedappppp..

Seriously, dah tunjuk step by step buat  dadih :D



25 February 2017

RAHSIA DAN TEKNIK BISNES BAKERI

ASSALAMUALAIKUM....

bisnes bakeri


sudah sudah la tu dok fikir buat bisnes tu bisnes ni tak jadi. Bisnes ni kalau kalian semua tak nak lebur duit nak HADAM ilmu dulu , memang takkan jadi, percaya lah, eh ada ke orang nak percaya hii. Kadang kadang orang ingat buat bisnes semborono kalau tak ikut ilmu apa yang dibaca, confirm boleh jadi. Salah sebenarnya tanggapan macam tu. Kena kutip ilmu dulu, baru boleh praktis. InsyaAllah, dengan izin Allah dah nampak usaha kita tu, memang murah la rezeki kita. Betul tak? 

Intro wani dah macam kejam sikit... . :D . Tak lah kejam. Nak bagi semangat dekat kalian yang mana nak buat bisnes tu . KEYWORDS kat sini, kalau tak lebur duit, memang tak jadi bisnes. 

Wani dulu dok terfikir jugak nak buat bisnes bakeri, buat side income,sebab ramai orang suggest suruh buat kek bagai la, sebab dia orang makan yang kek wani buat sedap.. tapi itu lah kan .. macam kita kalau tak menuntu ilmu dulu dengan sifu, rasanya takkan jadi ..

Zaman sekarang ni, tak menanti nak pergi kelas baking dengan sifu pun, ebook sekarang dah mudah.. bayar, download dan terus hadam ilmu dan praktis, insyaAllah berkesan lah tu.. ramai dah download ebook bisnes bakeri ni, kalau kalian yang mana minat bisnes bakeri nak cari side income ,, boleh lah download ebook bakeri ni.. berbaloi dah dengan harga Rm 30  dah berbaloi

kan best kalau adik - adik , kakak - kakak dan abang -abang yang minat bakeri tu, hadam dulu ilmu dalam ebook bisnes bakeri ni.. barulah dapat result bagus.. bayar dah Rm 30 untuk ebook , hasilnya sebulan dapat jana income dalam 3 hingga 4 angka.. siapa tak nak.. yang penting HADAM dan PRAKTIS ilmu ..
FAST ACTION ..FAST RESULT..

ok dah faham, yang berminat boleh la klik banner di bawah

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (237) Cake Recipes (50) Giveaway (37) advertorial (33) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Contest (24) NOXXA PRESSURE COOKER (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (10) My Blog (9) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Masakan Seafood (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Salad Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign