10 December 2016

TEFAL MANUAL CHOPPER LAZADA

ASSALAMUALAIKUM...


sale lazada dah nak habis dah baru nak tunjuk demo.. maafkan saya hii.. ni pun wani baru guna ni..haaa..dekat beberapa minggu diam dalam kotak.. baru nak unbox.. .sana sini pun ramai blogger yang post pasal tefal manual chopper ni.. yang penting memang semua dah jatuh hati dengan manual chopper yang ini..jadi wani pun tak nak ketinggalan nak post juga..secara rasmi nak cincang bawang merah, bawang putih dan halia.. dalam bekas tu..

kalau tengok di web lazada ,,macam-macam warna tapi yang penting ada tali main tarik - tarik ..begitu mudah nak buat kerja cincang, kalau sebelum ni guna pisau lepas tu ada papan pelapik.. nak cincang pun hati-hati sebab takut terkena jari ..dengan tefal manual chopper.. kerja cincang menjadi lebih mudah.. tarik - tarik dah siap pun.. sama halus pulak tu.. kalau cincang dengan pisau confirm kecik besar kecik besar je kan..hihi


terlebih dahulu, sudah tentu kita tengok bahagian safety first. rekaan untuk penutup dan bekas pun dah nampak ciri - ciri keselamatan..tengok bahagian gambar atas yang ada tangan tu.. permulaan untuk kita "lock" kan bekas ini bila tolak penutup ke depan.. gambar bawah yang tu dah "lock"

Bila dah " lock " macam tu, automatiknya penutup tertutup rapat.. dan kemudian bolehlah main tarik tali. Wani tak ingat berapa kali tarik hii, tapi tarik laju - laju sampai lah bawang tu semua halus macam gambar di bawah sekali.. mudahnya.. tak payah acah - acah nak main pisau dan bila cincang jadi berselerak. Dah tak ada dah istilah itu.. senang dah kerja lepas ni.


Tengok hasilnya semua cincangan cantik - cantik. Nanti next entry ada resepi wani guna tefal manual chopper ni..kesemua bahan kena cincang dalam ni.. resepi mudah.. 😪😪😪


banyak kelebihan tefal manual chopper ni. antaranya

1. ada 2 bilah pisau yang sangat tajam.. jadi kena berhati - hati setiap kali handle mata pisau ni. terutamanya ketika nak basuh

2.  cara menggunakan tefal manual chopper hanya tarik -tarik ..kiranya semasa kita tarik tali tu, automatik mata pisau tu berputar sendiri..

3. yang paling penting tak payah guna elektrik, jadi jimat elektrik

4. bahagian bawah bekas telah dilengkapi dengan "anti - slippering base". kalau masa kita tengah tarik -tarik tu, bekas tu tak akan bergerak- gerak. ia statik kat situ.. melainkan kita angkat bekas tu..

5. rekaan bekas yang mudah untuk dibasuh selepas digunakan.. tak payahlah kita nak jolok-jolok kat lubang yang sempit.. tak ada ya..senang digunakan..

nak dapatkan tefal manual chopper boleh dapatkan di LAZADA.COM.MY


09 December 2016

LAZADA BOX OF JOY

ASSALAMUALAIKUM...

maggi 

A brief review on all items that i received in lazada box of joy. All items including oatmee maggi, lactokid cerelac nutripuffs with two pens, tefal manual chopper, one of kitchen gadget that i really love and should be recommended for those who really need this, because it is very helpful in the kitchen,, you should get one or a perfect gift to your mom, your sister, your daddy, it should be ok hii.. Other items like nestle just milk, dual drive m3.0 64 GB, Logitech wireless speaker, nescafe white coffee in pandan flavor,,, i was so addicted with this coffee, so aromatic and flavorful.

Mamy poko wet tissue and ola bola bag with every purchase of milo.. since online revolution 2016 is still on, you can grab all items at lazada website  LAZADA.COM.MY


nestle cerelac nutripuffs with 2 lactokid pens

tefal manual chopper

nestle just milk

sandisk ultra dual drive m3.0

logitech wireless speaker

mamypoko gentle baby wipes

nescafe white coffee in pandan flavor 

ola bola bag

don't forget to save the date till 12.12.. happy shopping !!!!. It could be your precious time to get your favorite brands.. 



MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign