19 October 2016

GUMMY SMILE

ASSALAMUALAIKUM.....


Selamat pagi ,, dah senyum pagi ini hiii...

ini kali pertama wani dengar istilah gummy smile, sebelum ni tak pernah dengar hii.. terjumpa keratan akhbar lama, khusyuk pulak baca..kalau kalian nak tahu apa itu gummy smile, ok berdiri depan cermin dan senyum,, jangan ada orang sekeliling sudah haaa.. kot orang kata apa sengih sorang - sorang..kalau nampak ruangan gusi lebih banyak daripada gigi, maksudnya gigi tenggelam tapi gusi pulak yang lebih timbul, itu namanya gummy smile. Tapi bila senyum jadi macam gambar kat atas tu.

Ikut cakap doktor gigi,gummy smile ni tak membahayakan tapi ada lah kaedah rawatan untuk merawat gummy smile sekiranya soerang itu tak berapa yakin nak buat senyuman, maklumlah senyuman tu kan salah satu syarat untuk confidence level jugak kan, dan nasihatnya lagi ada extra bonus lah, doktor bagi tahu kalau nak buat rawatan boleh terpulanglah kepada individu. Kalau dah semulajadi macam tu pun tak apa lah jugak ..bukannya buat kita sakit pun. Bersyukurlah apa yang tuhan ciptakan kita sebaik - baik makhluk.. biasalah doktor - doktor ni main research banyak ..gigi macam tu gigi macam ni, kita bukan doktor gigi ni tak tahu apa.. 

Kalau bagi pendapat wani ,bab buat pembedahan dalam mulut ni lagi gerun huu lainlah kalau kita sakit.. apapun bersyukurlah.. tak payah nak mengubah ciptaan Allah itu lebih baik.. 



Komen
8 Komen

8 comments:

Reen Johari said...

Sekurangnya masih ada gigi.. Masih ada deria rasa.. Pun dah bersyukur. :)

ayunie ramli said...

Mek gummy smile :)

Wani Sukarno said...

laa ye ke mek... unik mek :))

Wani Sukarno said...

@Reen Johari

kan reen.. bersyukurlah seadanya ;)))

Atie Yusof said...

ohhh... 1st time akak dengar ttg gummy smile ni sis...apapun bersyukur dgn kurniaan senyuman yg ada pd kita.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

bru pertama kali rietta tahu...hehehe...igtkan gummy smile tu senyuman bergetah....

Warisan Petani said...

Gummy Smile ni kira uniklah.
Buka semua orang ada.
Bukan kecacatan tetapi kelebihan.

Nurul Syarfiqa said...

kalau sy senyum,, ada nampak gusi sikit,,

apa-apa pun syukur dgn apa yg kita ada..

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Labels

Ceritaku (240) Cake Recipes (50) Giveaway (40) advertorial (35) NOXXA PRESSURE COOKER (26) Contest (25) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) My Blog (12) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Cooking & Baking Tips (7) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Masakan Seafood (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Salad Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign