01 February 2016

WORLD HIJAB DAY 2016

ASSALAMUALAIKUM.....


sebagai tanda sokongan untuk WORLD HIJAB DAY 2016 pada 1Februari hari ini... Gambar kat atas adalah poster untuk tahun ini, seperti yang telah kita ketahui, seluruh dunia akan memberikan sokongan bagi membuktikan berhijab itu bukanlah  satu diskriminasi terhadap kaum wanita, banyak juga badan - badan yang terlibat dalam menjayakan program ni dan golongan yang disasarkan adalah wanita non muslim untuk merasai pengalaman sendiri bagaimana rasanya  berhijab.. Yang status dah lama muslim yang belum berhijab tu tak rasa malu ke dengan non muslim yang baru pertama kali pakai tudung, bukan apa saling mengingati sesama muslimah, janganlah cakap tak sampai  seru pulak, seru dah lama dah dalam Al - quran tu. Tak apalah, perlahan- lahan dulu tapi kena lah ada usaha untuk pakai, ....kita pun tak nak angkut ayah ke suami ke saudara lelaki ke sekali pikul dosa kita. Allah tu maha pengasih dan maha penyayang... Sesiapa yang nak bagi sokongan penuh boleh la hantar gambar bersama hashtag, nak tahu lanjut tengoklah dekat official page world hijab day dekat facebook ya... Sekian .... 

Komen
1 Komen

1 comment:

anajingga said...

baru kak ana tahu ada world hijab day ni wani.. thank you kongsi :)

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign