01 February 2016

WORLD HIJAB DAY 2016

ASSALAMUALAIKUM.....


sebagai tanda sokongan untuk WORLD HIJAB DAY 2016 pada 1Februari hari ini... Gambar kat atas adalah poster untuk tahun ini, seperti yang telah kita ketahui, seluruh dunia akan memberikan sokongan bagi membuktikan berhijab itu bukanlah  satu diskriminasi terhadap kaum wanita, banyak juga badan - badan yang terlibat dalam menjayakan program ni dan golongan yang disasarkan adalah wanita non muslim untuk merasai pengalaman sendiri bagaimana rasanya  berhijab.. Yang status dah lama muslim yang belum berhijab tu tak rasa malu ke dengan non muslim yang baru pertama kali pakai tudung, bukan apa saling mengingati sesama muslimah, janganlah cakap tak sampai  seru pulak, seru dah lama dah dalam Al - quran tu. Tak apalah, perlahan- lahan dulu tapi kena lah ada usaha untuk pakai, ....kita pun tak nak angkut ayah ke suami ke saudara lelaki ke sekali pikul dosa kita. Allah tu maha pengasih dan maha penyayang... Sesiapa yang nak bagi sokongan penuh boleh la hantar gambar bersama hashtag, nak tahu lanjut tengoklah dekat official page world hijab day dekat facebook ya... Sekian .... 

Komen
1 Komen

1 comment:

anajingga said...

baru kak ana tahu ada world hijab day ni wani.. thank you kongsi :)

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign