24 February 2016

HOSPITAL PAKAR PERDANA

ASSALAMUALAIKUM...


sepatutnya post semalam , tapi mata minta suruh tutup, ngantuk sangat.itulah nak bercerita panjang sangat.. tak panjang sangat je pun..

sebelum mata mengantuk,dah lama dah ni nak cerita tapi asyik delay, wani pun tak nak simpan gambar dalam phone banyak-banyak. tapi kalau tak cerita orang tak tahu pulak,lagipun tak nak gambar ni tanpa bercerita..

Hospital Pakar Perdana ni satu-satunya hospital swasta di tengah-tengah bandar Kota Bharu bersebelahan dengan Kelantan Trade Center. kalau nak masuk Kota Bharu, memang akan nampak hospital ni tersergam indah tepi jalan besar, seberang jalan sana adalah Stadium Sultan Muhammad.dan biasanya kat kawasan sini selalunya ada event, pasang khemah besar-besar kat sinilah.. hospital ni tak pernah nak masuk sebelum ni sebab bukan ada orang yang sakit kat sini.. pemandangan gambar kat atas tu kat tingkat 4. emak saudara wani , Mak Su, kena masuk wad, sebab ada pembedahan pada esok hari tu, itu sebab hari tu wani rushing sangat, sebab masa Mak Su kena buat pembedahan, wani dah terbang ke Kuala Lumpur awal pagi esok tu.


kebetulan nak buat pembedahan hari esok tu.. jadinya kena jumpa Mak Su juga hari tu. sampai sana dah nak dekat dalam pukul 6 petang. nasib baik ada parking kat tepi jalan pagar hospital tu,, sebab dah petang kot, jadi orang dah tak ada sangat, kalau tak jenuh nak cari parking pulak, masa, dah la suntuk.kat paras 4 ni dah nampak stadium kat seberang jalan , entah macam mana keadaan stadium sekarang, sebab kan stadium tengah dalam progres pemuliharaan. gambar ni pun masa dalam bulan 12 tahun lepas.

lama sangat tunggu kat ruang bawah sebab nak register masuk dan bilik pun sedang dikemas. lepas tu follow nurse ke tingkat 4, Mak Su dapat bilik single,syukurlah selesa sikit, semasa nak daftar masuk pesakit tu,  pekerja kat kaunter tu ada tanya nak bilik macam mana, Mak Su cakap tak kisah bagilah bilik macam mana pun,, sebab ke semua ni pihak insurans yang tanggung,, sebab tu Mak Su main lepas cakap ,, hemm akhirnya bagi bilik pesakit yang single..

kemudahan yang lengkap  ada bilik air yang luas, beraircond, tv, suasana persekitaran pun bersih,, layanan pun mesra, selang dalam 15 minit terus ada pekerja hantar barang yang diperlukan, lepas tu bawa masuk makanan untuk dinner,  bubur nasi dan ada dessert dalam bekas plastik kecil macam jeli kiwi. dah namanya hospital swasta, kepuasan pelanggan tu amat dititikberatkan



kan sekarang ni wani seringkali,  terbaca orang ramai banyak viralkan kisah hospital kerajaan ni.. macam-macam yang tak kena,,kenapalah nak salahkan hospital ni , hospital tak salah,mungkin pengurusan tu yang tak betul..   Mak Su wani kena tahan wad kat hospital ni pun sebab doktor kat klinik dia pergi tu rekomenkan hospital ini,,, hospital mana-mana pun boleh ,, tapi disebabkan ada insurans ,, gunalah insurans tu sebaik mungkin. barulah ada faedahnya..

dalam 4 hari Mak Su kat sini,, tak apa Mak Su bertabahlah hanya Allah sahaja yang tahu , kesakitan yang kita alami tu penghapus dosa kita juga..Allah nak uji tanda Dia sayang terhadap hambaNya..  kalau anda tertanya-tanya semua sakit apa,, Mak Su tabah orangnya, rupanya dah lama sakit cuma tak sedar, nanti wani akan kongsikan nanti.. bila masuk hospital ni baru kita tahu sakit tu macam mana, sekeliling kita pun orang sakit.. rasa rugi bagi orang yang tak pernah masuk hospital,,sebab tak ada nikmat sakit yang Allah bagi.. wani last masuk hospital  pun sebab demam panas, kena masuk air


yang penting persekitaran hospital ni sampai ke bilik pesakit, semuanya bersih, kemas dan teratur.tak lama sangat kat situ dah nak hampir pukul 7 malam wani dah gerak balik. malam tu nak kemas-kemas beg pula..

sekarang ni alhamdulillah Mak Su dah beransur sembuh, cuma ada rawatan susulan dekat hospital ni selepas pembedahan..

                     

Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign