02 December 2015

KUBIS CINA GULUNG

ASSALAMUALAIKUM...



2 Disember, bulan terakhir 2015.. pejam celik.. macam tak caye dah bulan 12.. alhamdulillah hari ini cerah elok je cuaca.. ok semua azam dah capai ke? kalau dah capai alhamdulillah,, kalau tak capai lagi insyaallah next year kita sambung.. kita merancang, Allah juga sebaik-baik perancang..

 wani hairan sebab perasan tak kira lah google + ke, instagram ke, sampaikan follower blog berkurang.. entahlah.. nak cakap kalau instagram memang wani buat private,, wani tapis dulu siapa kawan hii kejam tak.. bukan apa.. kebanyakannya banyak orang niaga online yang add.. yang orang biasa tu ada add jugak.. tapi perasan selepas approvekan,, tak tahu la orang yang baru add tu ke atau siapa-siapa lah pergi unfollow.. entahlah , mungkin lepas tengok gambar tak gempak sangat tak popular sangat terus unfollow la kan.. wani nak cakap , wani bukan boleh puaskan hati semua orang.. wani kongsi apa yang wani rasa boleh kongsi sahaja..  dunia tanpa sempadan kalau nak berkongsi tu tapis-tapis la sikit kan.. tak semua kita nak kongsi.. ni pun dah lama tak pos kat instagram dah 3 minggu dah .. hii dah rasa puas dah kot..

panjang muqaddimah macam dah lari tajuk apa yang nak diceritakan.. sebenarnya, dah lama tak buat kubis cina gulung ni..sedap sekali sekala buat macam ni tapi yang wani buat ni .. ikut mystery box yang ada kat dapur.. versi malas pun boleh cakap jugak hii..memang bahan sempoi.. kalau nak sedap lagi guna ayam cincang atau daging kisar, ada orang letak udang cincang pun ada lagi sedap.. .tak boleh la nak kongsi resepi ni  ... sedap bila makan dengan sos ala pekat macam yang biasa buat ala chinese style.. ..kat dalam tu wani sumbat dengan mix veggies dengan telur dadar,, memang versi malas hii .. kalau nak cuba buat boleh tengok kat  SINI.. yang ni lagi sedap lah.. yang wani biasa buat..


Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign