Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Wednesday, April 30, 2014

AGAR -AGAR BANDUNG KRISTAL JELLY

ASSALAMUALAIKUM......


salam semua ..

dah 1 hari bulan Mei dah huhu sekejapnya masa  kita sekarang dah pertengahan tahun..alhamdulillah masih bernafas di muka bumi Allah .. semoga kehidupan kita dan apa yang yang kita lakukan sentiasa didalam keredaannya..  tak lama lagi dah nak sambut ramadan ..selamat hari pekerja dan selamat bercuti buat semua. hemm wani sekarang pun rasa bulan 5 dan 6 ni penuh dengan perancangan... semoga dipermudahkan segalanya .. amin..

ok lah ya sebenarnya jelly ni kali kedua wani buat hihi.. tapi kali ini tak ikut resepi sangat .. sebab kalau ikut resepi namanya agar -agar pandan kristal jelly..saja nak ubah rasa so jadinya agar agar ni nampak merah .. tapi resepi kat sini wani letak yang asal.. kalau ubah pun letak sirap 2 sudu besar tu je dan setengah cawan susu cair ...ada buat letak dalam gelas kecik nak tengok cam mana.. tengok lah hasil kat bawah tu ya .. tak adalah pelik sangat yang peliknya ada jelly kat dalam tu :))  dah lewat malam ni  ya .. esok pun ada rancangan pulak.. selamat malam....



AGAR - AGAR PANDAN KRISTAL JELLY 

SOURCE: IZAH DAUD
AGAR AGAR PANDAN KRISTAL 

Bahan-bahannya:
1 bungkus agar-agar tali (2o gm) *izah guna agar-serbuk 10gm
4 cawan air (1 cawan mengandungi 200 ml air) *izh guna cawan 250ml
1/2 cawan susu cair
1/2 cawan perahan air daun pandan yang telah dicampur air
1/2 cawan gula pasir *izah guna ukuran sudu dan cicip rasa manis ikut citarasa
10 biji kecil jelly yang telah siap (segera) *izah guna sumi jelly lebih 10 biji

Cara-caranya:
Masakkan air bersama agar-agar dan gula hingga gula dan agar-agar larut, kemudian masukkan perahan air daun pandan dan susu cair, kacau hingga sebati.
Didalam loyang ataupun bekas, susunkan jelly mengikut citarasa, kemudian tuangkan agar-agar pandan yang telah dimasak tadi perlahan-lahan.
Biarkan sehingga agar-agar hampir sejuk dan masukkan kedalam peti sejuk.
Apabila agar-agar mengeras, bolehlah dipotong dan hidangkan.

3 comments:

  1. mcm best ja, resepi pn npk sng...
    slmt hari pekerja...
    : )

    ReplyDelete
  2. salam wani..

    cantiknya agar-agar tu..kalau saya, macam sayang nak makan..huhu..nak sikit bleh?^_^

    ReplyDelete
  3. Salam wani.. tun penah try resepi nih, sedap..

    ReplyDelete