05 September 2013

KIWI ICE BLENDED

ASSALAMUALAIKUM.....



Dah beberapa hari blog ni menyepi... sebabnya wani dah tak ada gambar nak diupload hihi...rutin harian pun dah back to the old life.. rindu saat ramadan dan bulan syawal ni...   ..cuaca kat sini panas rasa dah lama tak hujan... dengar kat tempat lain hujan.. tapi kat sini tak hujan pulak huhu... nak  cerita alkisah buah kiwi.. dah lamaa kiwi ni bertapa dalam peti tinggal 2 bijik je .. tak tahu nak buat apa.. wani kalau buah-buah macam ni .. wani bukan boleh makan saja.. kena lah jugak buat sesuatu.. so wani buat la kiwi ice blended.. eee masam benorr biasalah buah kiwi ni masam... telan jugak lah :D...tak ada benda nak cerita ..cerita pasal kiwi nilahh.. resepi nya semua pun orang sudah tahu,,, letak kiwi,, ais kiub , gula and the then kalau ada nak campur yogurt ke ,, boleh lahh ikut suka hati... tapi wani tak ada yogurt letak je apa yang ada .. ok undur diri dulu tata... :))
Komen
2 Komen

2 comments:

Nur Azliza Hashim said...

Betul tu kak wani, rindu je kat bulan ramadhan and syawal kan. hari ni last day syawal :(
cuaca kat area utara ni, redup and hujan renyai2..huhu..

Wani said...

lama x dengar khabar liza ... sihat ke ...

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (20) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign