24 September 2013

HOMEMADE CHOCOLATE ICE CREAM ( ICE CREAM POWDER )

ASSALAMUALAIKUM......



sudah beberapa hari cuaca panas dan semalam hujan rahmat turun syukur alhamdulillah ...tak senang duduk rasanya bila dah lama tak hujan ni..

hari tu wani ada pergi kedai baking ..sudah lama tak pergi kedai baking ..wani jarang gak pergi kedai baking .. kalau ada kebetulan nak lalu masuk lah.. hari tu kebetulan masuk kedai baking dekat depan hotel renaissance tuh..SWEET TRADING tak silap.. dah lama dah wani nak masuk tapi tak termasuk jugak  kalau sesiapa kat kelantan mesti kenal lah .. tempat dia macam lot rumah kedai lama...

blia wani masuk masyaAllah rambang mata tengok ..ralit wehh dengan barang -barang semua tu.. lebih-lebih lagi dekat paper cups yang macam-macam jenis terasa nak ambik semua .. dah jadi macam kanak-kanak pulak wani ..belek sana belek sini hihi... ya lah kalau budak-budak suka barang mainan macam patung barbie doll tu kan .. kita golongan yang suka baking ni mesti suka bahagian macam tu haha... bila wani ternampak ada serbuk ais krim.. terus ambik.. pernah dengar dari orang ada cakap kat kedai baking ada jual serbuk ais krim ni .. macam-macam perisa tapi yang wani ambik ni dalam harga RM 4.50 paket kecik je ,, sesuai la nak try kali pertama..yang 1 kg pun ada harga dalam RM 19.90..



wani ambik perisa coklat dan strawberry.. dah kata nak cuba kan.. seronok la sebab dapat buat ais krim sendiri ..tapi kan wani rasa lagi baik beli yang dah siap beli makan terus .. tak payah nak main putar bagai kotorkan mixer hihi.. itu pendapat je sekadar nak mencuba buat ais krim sendiri apa salahnya... kan.. ni dah cuba lain kali beli yang dah siap terus...

gambar kat atas tu perisa strawberry tak terbuat lagi..
Komen
6 Komen

6 comments:

syapex said...

sedap ni....
mkn wak2 cuaca pns mcm skrg ni..

mala said...

salam dari oman,
follow u back :-)

mmg betul .. lagi senang beli dari buat ice cream ni. mala pun pernah buat sekali saja ice cream. kalau nak cuba boleh visit link

http://alamroon.blogspot.com/2011/02/homemade-oreo-vanilla-ice-cream.html

Wani said...

thank you :) .. haa kan.. nak jugak buat versi sendiri eskrim ni...

Gee® said...

yummeh...!!!

Bbwana adienia said...

sedapnya aiskrim coklat..makan time cuaca panas sekarang ni sesuai sangat wani..nak mintak ni, ada lagi?

shivam seo said...

- How to make ice creamYuuummmm....ya, here is the recipe foe delicious dessert. This is really very simple, even kid can try this..!!   Ingredients • Vanilla or any other Flavoured essence 1.5 tea spoon • Cornflou...

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (20) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign