Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Monday, July 2, 2012

SUP TAUHU TELUR

ASSALAMUALAIKUM.......

menu yang mudah dan ringkas tapi sedap ..nak buat pun senang tapi tauhu telur tu kenalah digoreng terlebih dahulu ya.... wani ada letak cendawan shitake dan kubis bunga ... nak habiskan je apa2 dalam peti tu hihi ..tapi sure memang sedap !!! makan gitu je... terima kasih sudi berkongsi ...:))

 
SUP TAUHU TELUR
SOURCE: DAPURMAS

Bahan - bahan  :

  2 batang tauhu telur - potong 8 dan goreng garing, toskan ( wani potong 2 je )
  udang / ayam - mas letak udang
  carrot / bunga kobis - mas letak carrot
  stok ayam
  sedikit serbuk lada putih 
 kiub ikan bilis secukup rasa
 bancuhan tepung jagung

Cara membuatnya :
-  Satukan stok ayam ( air biasa pun boleh ) dan kiub ikan bilis, biarkan mendidih, kemudian masukkan carrot dan biarkan carrot 1/2 masak, kemudian masukkan tauhu telur yang telah digoreng , sedikit lada putih dan udang, kacau dan rasakan dulu, tak payah letak garam sebab stok ikan bilis dah masin, kemudian masukkan bancuhan tepung jagung dan agak2 kepekatannya, kacau sebati dan boleh dihidangkan.



5 comments:

  1. kalau dapat kat nani, konfem makan ratah2 je ni. memang suke sangat tauhu telur.tapi tak pernah nak buat sendiri.hihih

    ReplyDelete
  2. Sedapnya... nampak mushroom keler hitam tu.. di celah-celah tauhu telur tu.. kuahnya tu waduhhhhhh tak tahan dah ni

    ReplyDelete
  3. sedapnya wani..kita suka masakan cam gini...ratah dia je memang syok!!! heheheh

    ReplyDelete
  4. As Salam Wani..

    mmg lauk2 begini time cuaca panas2 atau buat time dinner best dibuat hirup or ratah2 tak payah ltk udang2 segala...

    Chips teratai nmpk mcm best.. mama blm pernah sekali pun mkn syr teratai tuh hehehe

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kuah sup tahu telur dihirup time panas2 lagi..menyegarkan..

    ReplyDelete