Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Monday, July 30, 2012

CEKODOK DURIAN KEMBUNG

ASSALAMUALAIKUM............

tekstur yang macam ala-ala kek.. dah lama jugak wani tak buat cekodok ni. lebih-lebih lagi letak durian. layan je la ya wani ambil dekat myresepi. terima kasih penyumbang resepi.




CEKODOK DURIAN KEMBUNG
SOURCE: MYRESEPI

Bahan-bahan ( 2 pinggan )

4 cawan tepung berserbuk penaik (kalau xde, ayakkan je tepung gandum + 1sudu teh soda bikarbonat + 1 sudu teh baking powder)
2 cawan air susu.(air + apa2 susu semua bleh)
1 cawan gula pasir
6,7 ulas durian
1/2 sudu teh garam

Cara-cara
    1. dalam mangkuk, larutkan gula dgn air susu. pastu campurkan durian & garam.gaul sebati. masukkan tepung sambil digaul hingga menjadi adunan pekat.
    2. goreng lah hingga masak.api jgn kuat sangat supaya serata masaknya.

6 comments:

  1. Cokodok pon sedap bln2 posa nih..hihi

    ReplyDelete
  2. salam kenal dari kuiz kak sha dan follow sini =)
    leh try sbb stok droyan ada kt dlm pti es =)
    thanks

    ReplyDelete
  3. sedapnya cucur durian....ada musim lagi ek? hehehhe

    ReplyDelete
  4. bau wangi ajer bila digoreng...sedap!

    ReplyDelete
  5. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete