Lazada Malaysia

12 October 2011

ORANGE SMOOTHIE

ASSALAMUALAIKUM.......


 alahai sejak kebelakangan ni internet down je...susah nak online .nak update resepi pun tak ada mood ... ok pendekkan cerita .. rasa dah lama tak makan smoothie ni , semalam wani ada buat tapi guna  buah orange dengan mangga.Tapi tajuk resepi tu orange smoothie..sedangkan dalam resipi dia ada letak buah campuran lain ..patut nya jadilah mix fruits smoothie kan... eh .. ok tak apalah ikut je resepi dia tu ..wah sedap hingga dalam kat tekak.. minum time cuaca panas lagi la nyaman anak tekak.. rasa dah macam air yogurt kan.. tapi ada  tambah air sejuk dalam peti sikit ,,sebab pekat sangat bila dah blender tu... oklah bila dah tambah  tak cair sangat dan tak pekat sangat .. yang penting ada rasa yogurt hihi ... resepi ni terambil dekat Myresepi ... wani copy paste kat sini pulak .. thanks for sharing :)


ORANGE SMOOTHIE

Bahan-bahan ( 2-3 org )

  • 2 biji buah oren-buang kulit dan potong2
  • 1 cawan plain low-fat yogurt
  • 1 cawan potongan buah(pisang/strawberry/mango)-jun guna pisang
  • 2-3 sudu besar madu
  • 1 cawan ais

Cara-cara

  1. masukkan semua dalam blender kecuali ais. kisar.
     2.  masukkan ais dan kisar sekejap. hidangkan.
Komen
3 Komen

3 comments:

kak ina kl said...

sedapnya smoothies ni di minum waktu cuaca panas kan..sejuk ajer mengalir di tekak

rahel said...

Singgah kejap..haus la..dari tadi kayuh basikal..nak minum smootie oren..segerrrr.

Mamasya said...

Aslmkum Wani

tk sudi bagi award...nanti gantung di rumah.air smoothie kalau cuaca panas minuman yg sejuk nyamannya...
re; Wani...sroll tu akak kongsikan step by step utk mudah lagi faham.slmt mencuba!

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Labels

Ceritaku (240) Cake Recipes (51) Giveaway (41) advertorial (35) NOXXA PRESSURE COOKER (26) Contest (25) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) My Blog (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (11) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Cooking & Baking Tips (7) Masakan Pasta (7) Masakan Seafood (7) Bubur / Desserts (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Salad Resepi (3) Sambal Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign