05 August 2017

BARANG SGSHOP DAH SAMPAI

ASSALAMUALAIKUM...

sgshop

salam semua dan salam sabtu

banyak hari jugak, wani menyepi kat blog ni..apa khabar semua sihat ke?  gambar ni pun dah lama dalam draft, nak mengarang yang entri ni la dulu.. dah lama dah barang sgshop ni sampai, baru nak buat entri huu.. ok lah ni lah dia hasil kolaborasi wani dengan sgshop, dapat lah ambil pengalaman online shopping di sgshop. walaupun pada mulanya macam kekok jerrr macam banyak step tapi mudah jer sebenarnya .. nak tahu macam mana nak shopping tu boleh baca SINI.

Sgshop ni kalau pihak sgshop tak email wani dan bagi tahu pasal sgshop ni sampai ke sudah wani tak tak tahu kewujudan sgshop.

disebabkan wani ambil sea shipping.. makan masa agak nak dekat sebulan jugak lah nak sampai.. rasa dah menangis bucu katil dah.. sampaikan wani tak ingat bila dapat call dari pihak Gdex.. lama sangat macam ni lah. Abang Gdex  yang nak hantar barang tu cakap banyak barang ni.. hiii

Yang dalam kotak panjang tu, meja laptop, best pulak meja ni sebab macam mini desk boleh tolak sebab ada tayar, kalau wani terasa nak buat kerja ambil angin kat luar ke, wani tolak jer meja ni keluar dari bilik.barang tak tahu nak ambil apa, macam ikut suka hati dah nak ambil apa. nanti kita tunjuk gambar kat bawah ya. 

Beli baju ke anak buah 2 orang, yang lain tu keperluan wani heheh. Sampaikan loyang kek pun beli. 🤣🤣. Jom lah tengok senarai barang... ada beli baju untuk diri sendiri tapi kat sini tak tayang lah.. 




Baju untuk anak buah. Baju ni besar dalam 1 tahun boleh lah pakai, tapi anak buah wani masih dalam 6 bulan ke bawah. Tak ingat dah berapa harga


Beg tangan wanita 


Ini pun harga murah sikit, ada tripod, phone case pun beli 😃.dan kipas tu ada usb boleh sambung kat laptop.. harga seingat wani dalam Rm 11 lebih, kalau kat sini kedai mr diy jual dalam Rm 20 lebih. Itupun wani baca kat entri Blogger Lea. Eh betul tak Lea. Hii


Loyang kek. Sebab minat buat kek,, padahal kat sini ada pun ,masalahya kat sana murah sikit hihi..alhamdulilah syukurlah tak ada kemek. 


Slipper untuk bonda wani. Kebetulan ni pun nasib pandai pilih saiz, adei  kalau ikutkan wani takut jugak nak main beli selipar ni takut tak muat.. yang ni pun ngam ngam. Lain kali kena pilih yang besar lagi sikit.. yang sebelah blink blink tu, yang wani punya.. kalau ikutkan kat mydin pun berlambak kan, heheh tak apalah beli kat sgshop. kita beli yang murah - murah jer.. inipunn nasib muat saiz

Wani ada beli baju untuk abah, tapi tak muat sayang lah pulak. Itu lah susah sikit kalau shopping online ni macam ni lah. Rasa dah macam - macam buat ukur lah.. last - last tak muat jugak, ingatkan sebab orang asia kan saiz badan pun lebih kurang lah kan.. dah lah material baju tu best tapi sayang tak boleh pakai.. kesian pulak kat abah wani.

shopping kat sgshop ni best cuma part nak bayar kos total semua tu service charge  lagi ..itu lah yang jadi mahal sikit. ohh lupa nak tunjuk pasal meja laptop tu.. ambil gambar kat web sgshop.. macam ni lah lebih kurang meja . mudah pulak ada meja camni sebab boleh adjust ketinggian mana kita nak dan sangat convenient.. dalam banyak barang meja laptop ni termahal sikit.. ..tapi taklah sampai beratus dalam RM 45 lebih tak silap wani..


barang rambang mata kalau yang dah shopaholic.. huu tapi pandai la nak budget ok.. korang boleh layari website https://www.sgshop.com.my/


Komen
7 Komen

7 comments:

Mas_FVOME said...

shopping sakan kak wani

Ahmad Hasif said...

waaa meja tu nampak mcm best jer.. fuh boleh tahan juga lamanya ya..

Intan Saffyna said...

saya pun ada beli kasut kat sg shop tp tak muat pulak.. padahal kalau beli kt malaysia saiz tu longgar je.. mybe kaki tak sama dengan org sana.. huhu

nadhie wueen said...

alahai comel lote nya barang2 kat atas nih. geram aihh tgk :D

HeNRieTTa JoSe said...

sronok kan klu brg yang dbeli dah smpai...

Lea Azleeya said...

Huyyohhh sopim sakan niii.. Gilesss bebessss banyak tuu.. Hahaha.. Syiokk ohh,...

zeera lily said...

wah... best nya ada jual jelly shoes..

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign