10 February 2017

DAUN KESUM

ASSALAMUALAIKUM...

vietnamese leaves

salam jumaat semua ..

tak ada apa la nak mencoret hari ni .. wani tertengok draft dalam 30 lebih entri .. sedang disemai.. naik- naik kat blog tak lagi haaa

masih banyak dalam draft .. kadang-kadang klik , tengok saja,, menaip tidak maka tersimpan lah sampai draft pun dah jadi bertingket- tingket..

wani sayang tengok gambar ni . bonda wani suka berkebun ...apabila ada angin rajin memang mood bonda wani nak menanam jer kerja dia.. selalu bonda tanam daun kesum,,, bila naik subur.. masa time ni lah suka tengok.. daun menghijau dan cantik, lebar -lebar lagi.. masa tak pernah kena petik lagi,, atau pun masih dalam 2 - 3 kali petik .. teringat daun kesum ni memang teringat nak buat laksa penang la jawabnya ..

setiap rumah patut tanam daun kesum.. kan..

Komen
3 Komen

3 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Segar-segar daun kesum nya.. bukan takat laksa.. tetibe terbayang asam pedas.. Pergh!!

Juls Julie80 said...

Bestnyer..dah lama teringin nak tanam kesum ni tp bila cari anak benij, x jumpa plak kat Putrajaya/Bangi ni..

adianiez AIDA said...

wow rimbun.
aida antara peminat daun kesum.
asam pedas ayam.
laksa x reti ha ha ha !

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Labels

Ceritaku (244) Cake Recipes (51) Giveaway (42) advertorial (37) NOXXA PRESSURE COOKER (26) Contest (25) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Masakan Ikan (23) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) My Blog (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (11) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Masakan Seafood (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Cooking & Baking Tips (7) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Salad Resepi (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Sambal Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Media (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign