01 December 2016

NILAI DUIT RINGGIT SEMAKIN MEROSOT

ASSALAMUALAIKUM....


Bulan terakhir untuk tahun 2016,, banyak benda yang berlaku tahun ini, kalau nak cakap bab isu - isu semasa tak tercakap wani, bukan tak ambil kisah.. ikut hati ni banyak sangat nak bagi tahu. Kalau tulis dalam blog ni rasa 2 hari kalian baca pun tak habis lagi.. hiii... kita rakyat marhaen ni sabar jer lah..

Kalau dekat sekitar rantau panjang  lama dah riuh pasal ni.. kan .. untung orang yang tinggal sempadan dekat Thailand.. kampung bonda wani kat rantau panjang. Kalau tahu isu macam ni mesti la sepupu wani yang banyak heboh...kalau orang kat sana bagi tahu " loni 3 amah tok berapo laku doh ".. maksudnya RM 1.50 pun dah tak ada nilai. Duit ringgit kita makin lama makin merosot... kat negara orang sampai dah ada notis macam ni apa semua kalian rasa..

Tak silap wani ringgit USD dollar sekarang dah RM 4.46 bagi nilai USD 1.00 .Buat masa sekarang, wani banyak bergantung kepada google adsense... syukurlah sekurang - kurangnya ada la side income, cuma banyak lagi nak tahu apa lagi tip - tip macam mana nak meningkatkan earning dengan google adsense ni.. 





Komen
5 Komen

5 comments:

Unni Anje said...

Sedihnya

Unni Anje said...

Sedihnya..

Mazni Azmi said...

Kerja luar negara makin kaya la. 😍

⛔⛔ Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan ⛔⛔

Siqah Hussin said...

Huhu.sedih bila jadi camni. Makin bertambah kos kita kalau nak ke luar negara. Pergi Indon pun dah tak kaya cam dulu..

Shahida Dzulkafli said...

Adoi makin jatuh ye nilai duit kita.. sedih..

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign