21 October 2016

AKHIRNYA DAH TUKAR KAD BANK

ASSALAMUALAIKUM...


alhamdulillah , akhirnya dah selesai uruskan penukaran kad debit ATM..pergi dalam 2 minggu lepas tak silap. sebenarnya 2 kali pergi ke bank .. kali pertama, masuk tengok ramainya orang nak tukar kad bank.. jadi keluar balik ..sebab tak nak menunggu lama-lama..

tapi macam rasa tersangkut .. bila fikiran ni asyik fikir pasal kad bank tak buat lagi.. kali kedua pergi hari yang lain,  nak pergi dah set kali ini kena buat dah.. tak nak tunggu dah... ramai orang ke tak ramai orang ke redah jugak.. ikutkan rasa macam dah awal pergi... jenguk dalam .. uisshhh dah penuh orang .. nasib baik borang banyak lagi dekat kaunter... terus ambil isi mana yang patut... kat borang bank sini dah ada nombor giliran.. jadi tak pakai nombor mesin.. nombor dengan suara staff yang panggil hiii.. senang kerja . tapi kena duduk dekat sikit,, kalau tak dengar staff panggil habislah..

mula - mula tu wani duduk dulu di kerusi sebab turn wani lambat lagi nombor 34 .. nombor masa tu nombor 11.. rasa berpinar dah mata ,, ya Allah lambat sangat ke kad ni nak siap ,,,sebab fikir jarak nak sampai ke nombor 34 tu rasa macam lama sangat kan.. penantian itu suatu penyeksaan.. hii rupanya tak lama sangat pun sekejap jer staff dia buat.. wani duduk dalam bank tempohnya lebih kurang sejam lebih sikit.. dah settle .. kad pun dah dapat .. emm sekejap pulak ..sekejap ke lama... kita ni macam ni lah bila tengok nombor kita nak banding nombor dengan orang lain rasa macam lambat. mesti ada orang macam ni kan.. jangan tipulah. hiiii

ok kad dah settle ,, lega dah tak payah fikir dah.. sebelum ni asyik fikir bila la ada masa nak pergi bank.. buat sesiapa yang tak tukar lagi kad bank tu ..cepat- cepat tukar.. hujung tahun ni akan tamat tempoh.. kalau tahun depan baru nak buat ..tak tahulah kot kena denda..


Komen
4 Komen

4 comments:

Nurul Syarfiqa said...

kan ? seksanya tunggu lama kt bank..

Warisan Petani said...

Yelah Mek.
Semua kad bank kena tukar sebelum 31 Dis ni.
Yang malas pat nak menunggunya tu.

Ahmad Hasif said...

Aah lama kan.. :D
Tp kira ok la dh buat kad tu...

ayunie ramli said...

Itu lerr. Cust bnyk complain tp management pun tk leh nk overcome jugak. Just bleh bkk kaunter on hari cuti je lerr. Skali arahan bank negara, habes sebok bank dibuatnya --'

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign