19 August 2016

ELAKKAN PARKING SINI

ASSALAMUALAIKUM...



Kalau ada pembaca yang masih ingat wani ada post pasal kereta yang kena curi.. kat kejadian berlaku tempat parking tapi jauh sikit. Sebab apa jauh sikit, sebabnya kena masuk lorong baru nak sampai tempat parking, tapi tempat parking tak berapa nampak sangat sebab dihadang dengan zink merah tu nampak kan dah la naik semak samun, kalau orang tak cam ada tanda P kat situ, mungkin orang tak tahu. Depan lorong tu sebenarnya ada pondok polis

Wani pun setiap kali keluar memang ambil jalan tu nak balik, memang lalu dekat parking tu, tapi tak pernah parking lagi buat masa sekarang,dulu - dulu selalu parking, kalau dah terdesak tak ada parking lain yang terdekat.sekarang tak dah, dah la panas dan jauh sikit nak jalan

Dulu kawasan ni ada nak buat macam tapak uptown Kubang Kerian, tutup sekejap lorong tu, lepas tu dah tak ada dah tapak uptown tu buka jalan balik..kawasan parking ni luas siap dah ada tanda untuk lot parking, tapi kalau kereta parking sini tak penuh ,mungkin sebab jauh sangat nak jalan.dekat parking sini lah kereta kawan adik yang kena curi tu.sampai sekarang tak dengar khabar berita walaupun dah report polis,, emm kereta yang dah kena curi nak cari kat mana,, 

Buat sesiapa yang nak datang Mydin Kubang Kerian samada orang kelantan ke, orang dari luar kelantan ke, elakkan lah parking kat sini..parking tempat lain, memang nampak luas, macam dah jadi tempat belajar kereta pun boleh pusing - pusing. dalam gambar kat depan sikit jer nampak penuh..kat belakang luas boleh main pusing- pusing siap.. mungkin disebabkan faktor berjalan tu jauh sangat kot.. sebab kurang sangat parking..

ikut cerita adik wani lah kat sini memang port curi kereta,,sebelum ni pun dah pernah berlaku..wani pun hairan siang buta pun nak curi kereta orang.. kena extra careful lah ya.. tak payah parking sini..wani nak bagi ingatan.. dalam gambar tu wani bukan parking kat situ,sebab ni dah laluan nak keluar.panas ting.. ting .. kat luar tu. saja duduk stay sekejap nak ambil gambar nanti orang tak cam hii .. tak tahulah kereta kat depan ni kalau tuan kereta rajin lock stereng tu boleh kira selamat sikit kot.. 
Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (218) Cake Recipes (50) Giveaway (25) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) advertorial (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign