05 August 2016

CARA YANG BETUL UNTUK POSISI BADAN

ASSALAMUALAIKUM....



Salam semua semoga semuanya sihat sahaja.. Hujung - hujung minggu ni blog pun sunyi sepi, wani pun taip ringkas - ringkas je lah,, agak lama tak post pasal tip kesihatan, kali ini nak sentuh pasal isu kesihatan. Kadang - kadang dalam kehidupan kita seharian samada berdiri, duduk, tidur, bawa barang apatah lagi nak memandu pun ada cara kedudukan yang betul.. 

Mungkin kalau ada masalah sakit kat mana - mana kena check balik mungkin ini adalah salah satu punca kan.. Cuba semak balik betu ke kedudukan kita macam gambar kat bawah ni..kadang - kadang bawa barang tapi beg berat lagi tak boleh juga.. Yang nak taip guna phone, paling tak pernah wani buat macam ni padahal cara itulah yang betul. Hiii

Oklah sila semak balik betul ke kedudukan yang anda lakukan macam ni,, sumbar semua wani baca dekat livestrong.com








Komen
1 Komen

1 comment:

aRz MoHa said...

perkongsian yang baik mengenai posisi tidur

kadang lalai ja perkara ni...ambil tak endah

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) advertorial (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign