11 August 2016

MAJAARI SERVICES

ASSALAMUALAIKUM....


Salam jumaat..

Bila dah tak tahu nak post apa, masa untuk throwback balik gambar - gambar yang ada dalam folder phone..wani bila snap gambar, kalau nak delete balik agak sayang takut boleh buat cerita dekat blog, tapi tak nak jugak simpan banyak gambar dalam phone,,sakit mata pulak tengok,, dah tahu sakit mata tengok,, nak up cerita kat blog malas adoi.....cerita ni tahun lepas lagi nihhh. Dah ingat ingat lupa

Sejak berpindah dah hampir 9 tahun kat Kampung Seterpa, ini kali pertama untuk tahun lepas guna khidmat nak sedut buang air najis dalam tangki.. Sekarang ni banyak syarikat swasta yang ambil alih buat kerja macam ni.sebelum nak sedut buang,, perasan bila flush air dalam tandas, air tak berapa nak  laju turun lepas flush ,, jadinya kalau nak buang air kenalah berhati - hati,, takut ada najis yang tak terselam masuk duh!!!!. Bahaya macam ni lepas tu stop nanye kalau guna lagi tandas macam tu, tak semua tandas kena,, tandas bilik wani yang macam masalah sikit,, tandas lain tak... 

Kalau ikut cakap abah wani, tanah tak serap air dah sekarang ni,, tak tahu faktor apa..pada hari yang ditetapkan ,,datanglah lori macam lori tangki minyak,, punya la susah sikit nak main pusing- pusing area rumah wanit tuh sebab sempit sikit..akhirnya sisa buangan kena sedut buang keluar..rumah jiran wani yang depan ni sejak dari rumah bertapak tahun 2000 sampai sekarang tak ambil lagi servis nak sedut buang air najis.. Terkejut jugak tak apa ke. Mungkin kat kawasan rumah dia tanah telap air..jadi tak ada masalah lagi. Kos untuk servis ni dalam rm 250..dah sedut buang baru dah jadi normal balik..

Kalau ada rasa sesiapa macam tandas buat hal  ,bila flush pun air tak berapa nak laju turun,, aahh tu dah petanda, mungkin ada yang tak kena dah tu dengan telaga.. air tak sejat turun dalam tanah..itulah nak cerita.. Maaflah kadang - kadang ada orang yang tak tahu pasal ni.. So kita share story kat sini..


Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Labels

Ceritaku (244) Cake Recipes (51) Giveaway (42) advertorial (37) NOXXA PRESSURE COOKER (26) Contest (25) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Masakan Ikan (23) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) My Blog (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (11) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Masakan Seafood (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Cooking & Baking Tips (7) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Salad Resepi (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Sambal Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Media (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign