18 July 2016

KANDANG SINGA DI GUNONG, BACHOK..

ASSALAMUALAIKUM...


macam dah lari topik hii, cubalah nak kongsikan berita terkini jugak kan..

Wani macam tak percaya ada kandang singa di Kelantan, nak kata tak percaya ,,tapi dekat official page Kelantan Today tu memang update berita - berita terkini mengenai Kelantan. Tapi tengok gambar tu memang betul lah gambar singa.adoi meremang jugak bulu roma ni tengok, macam tak percaya mula - mula, macam mana boleh nak ada kandang singa kat sini. Lagipun keterangan dia pun tak panjang, hanya bagi tahu lokasi kandang singa tu dekat Gunong , Bachok, di Gunong memang ada padang luas, tengok dalam gambar tu macam pagar ada karen.. dok terbayang kalau karen tu putus, mau satu kampung tak duduk senang.. bahaya betul kalau jenis berimaginasi nih, imaginasi kalau singa terlepas jer tu huhuh...

Tak tahu nak kata ok ke tak ada kandang singa kat sini, kalau orang ajak pergi tengok pun mungkin wani tak pergi kot, cukuplah tengok dalam tv huu, dan wani pun tak tahu apa tujuan singa kat sini, nak buat macam zoo ke tak tahulah, tapi rasa macam tak berapa suka sebenarnya..haiwan boleh dikategorikan bukan untuk dijinakkan tu,, bukan macam kucing huu..  kredit gambar dari official page facebook KELANTAN TODAY


Komen
1 Komen

1 comment:

Faarihin Talip said...

perghh.. biar betul? macam kat safari aje rasanya.

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign