18 July 2016

KANDANG SINGA DI GUNONG, BACHOK..

ASSALAMUALAIKUM...


macam dah lari topik hii, cubalah nak kongsikan berita terkini jugak kan..

Wani macam tak percaya ada kandang singa di Kelantan, nak kata tak percaya ,,tapi dekat official page Kelantan Today tu memang update berita - berita terkini mengenai Kelantan. Tapi tengok gambar tu memang betul lah gambar singa.adoi meremang jugak bulu roma ni tengok, macam tak percaya mula - mula, macam mana boleh nak ada kandang singa kat sini. Lagipun keterangan dia pun tak panjang, hanya bagi tahu lokasi kandang singa tu dekat Gunong , Bachok, di Gunong memang ada padang luas, tengok dalam gambar tu macam pagar ada karen.. dok terbayang kalau karen tu putus, mau satu kampung tak duduk senang.. bahaya betul kalau jenis berimaginasi nih, imaginasi kalau singa terlepas jer tu huhuh...

Tak tahu nak kata ok ke tak ada kandang singa kat sini, kalau orang ajak pergi tengok pun mungkin wani tak pergi kot, cukuplah tengok dalam tv huu, dan wani pun tak tahu apa tujuan singa kat sini, nak buat macam zoo ke tak tahulah, tapi rasa macam tak berapa suka sebenarnya..haiwan boleh dikategorikan bukan untuk dijinakkan tu,, bukan macam kucing huu..  kredit gambar dari official page facebook KELANTAN TODAY


Komen
1 Komen

1 comment:

Faarihin Talip said...

perghh.. biar betul? macam kat safari aje rasanya.

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Labels

Ceritaku (243) Cake Recipes (51) Giveaway (41) advertorial (37) NOXXA PRESSURE COOKER (26) Contest (25) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Masakan Ikan (23) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) My Blog (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (11) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Masakan Seafood (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Cooking & Baking Tips (7) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Salad Resepi (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Sambal Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Media (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign