25 July 2016

FROM NEW YORK

ASSALAMUALAIKUM..


Wani dah mula berjinak - jinak mengumpul koleksi fridge magnet.ada lah beberapa keping fridge magnet yang dah lekat kat peti..tak banyak lagipun sebelum ni tak berapa minat  bila dah ada orang bagi nih jadi terminat pulak. Yang ada sekarang dari hong kong dan taiwan dan cameron highland. Yang ni latest orang bagi, jauh tau dari New York eh bukan dari New York kena cakap dari sempadan New York dan Canada.sebabnya air terjun Niagara Falls ni sempadan 2 wilayah tersebut.. Tak tahuah ada peluang boleh pergi ke tak bila dah ada orang bagi ni kita pun dok terbayang sama kita kat sana jugak heheh

Fridge magnet ni kawan bonda wani yang bagi, bercuti ke sana sebelum puasa lagi dan masa raya yang lepas, bertandang ke rumah tu yang bagi souvenir,,..nasib baik bercuti ke sana pun sebab ada adik yang kerja kat sana, jadi tak lah habis banyak duit nak belanja untuk hotel kan, bukan murah nak budget sana.tiket flight pun dah RM 4k ++.. Huuu, dia pun tak pernah terfikir nak ke sana, Alhamdulillah sampai jugak kat sana. Lagipun travel tengok bumi Allah juga.MAID OF THE MIST tu nama kapal, wani ingatkan mula mula tu nama gelaran kat tempat tu rupanya bukan..apabila naik kapal tu bawa pergi belayar sekejap dapat terasa embun embun dari percikan Niagara Falls kat muka,,, kena pakai baju hujan..cewahhh macam kita pulak pergi travel.. InsyaAllah satu hari nanti. Tak salah nak angan angan mat jenin sekejap hiii

Dapat fridge magnet ok dah tu, itupun dah mahal rasanya, maklumlah matawang kat sana kalau convert ke matawang ringgit ni..dah jatuh cinta pulak nak kumpul koleksi macam ni, ada sesiapa nak bagi free tak hiii. Ada ke orang nak bagi kat kita..



Komen
2 Komen

2 comments:

Qhaifa Nur said...

Kak Nur pun rajin kumpul FM skrg ni...
Jauh datangnya FM ni Wani dr NY..cantik

aRz MoHa said...

mesti cantikkan tempat ni kalau dapat dilihat dengan mata sendiri...

singgah sini dari www.arzmoha.com

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign