01 June 2016

PRA RAMADAN SALE DI BUTIK NAZ INDAH

ASSALAMUALAIKUM...


dah lama perhatikan dekat official facebook page Naz Indah Butik selalu buat sale yang meletop... Butik Naz Indah ni memang dekat dengan area rumah wani, lagipun bandar Pasir Tumbuh ni bandar paling dekat kalau keluar dari rumah,,  boleh la dalam 10 minit, biasanya wani selalu tengok saja sebab memang sentiasa lalu jalan ni kalau nak pergi ke Kubang Kerian.. tapi tak pernah nak singgah.. emm gitulah yang dekat tak nak singgah yang jauh boleh singgah pulak kan hii..setahu wani Butik Naz Indah ni banyak buka cawangan kat AEON Mall pun ada dan KB Mall pun ada..sekarang ni butik ni tengah buat sale untuk pre ramadan.. dari 30 Mei hingga 4 Jun..  dari pukul 10 pagi sampai lah pukul 10 malam. lokasi bersebelahan denga stesen minyak petron ada bangunan kedai..

wani tergerak hati nak singgah maklumlah bila umum ada 70 % sale ni .. kot- kot ada yang berkenan di hati.. memang dah jadi marketing sebelum nak masuk puasa adalah pre sale untuk ramadan,, tak lama pre sale untuk raya pulak.. dah sinonim kalau raya nak beli baju baru, tahun lepas wani tak beli sebab dah terjahit kain buat baju dah lama akhirnya pakai masa raya jugak.. bukan tak suka berfesyen tapi berpada-pada bila nak bershopping.. tak ikut nafsu sangat.. kita ni kaum hawa tak boleh nak tengok fesyen yang cantik- cantik..


masuk dalam kedai masa tu tak ramai orang,, bila tengah belek kain sana sini, baru perasan makin lama makin ramai orang.. macam-macam ada jubah lelaki pun ada,, ada tengok kaum adam tengah pilih jubah.. baju- baju untuk kaum hawa tak usah kira,, macam-macam dari kurung moden pun ada tapi tak banyak... banyak fokus jubah moden,,breastfeeding mommy out there kat sini pun ada jubah yang friendly breasfeeding macam-macam style ya jubah sekarang, sebab wani bukan penggemar jubah,, erkk ada ke orang macam wani huu.. serius sejak meletop pasal jubah-jubah moden yang bermacam style , tak teringin nak pakai,, wani lebih ke arah baju kurung,, tak kisah asalkan jenis baju kurung ,, mini kurung ke kurung moden ke kurung pahang ke. dah macam jadi perempuan melayu terakhir dah daku :D.entahlah kalau rasa sekali sarung terus tersangkut jubah tu tak tahulah heheh..

memang berbaloi dengan harga tengah pre sale ni, tapi ramai kaum hawa  sedang pilih jubah-jubah,, memang tema jubah la tu raya tahun ni.. semua datang ,,anak-anak kecil pun tak kurang tengah cuba baju ..alahai comelnya.. jubah kanak-kanak pun ada.. gambar-gambar yang sempat wani rakam.. ada dalam 3 keping yang gambar atas sekali tu ,, wani ambil dekat page NAZ INDAH . sebab tak sempat nak snap gambar depan butik ,, panas betul pulak cuaca.



kepada sesiapa yang nak datang ,, meh la datang sebelum tamat hari sabtu depan ..tapi tak apa ,, nanti next time Butik Naz Indah akan buat sale pulak, cuma tunggu pengumuman bila ..rakyat kelantan atau penduduk sekitarnya kenalah alert... kalau yang dah beli awal- awal baju untuk raya nanti tak payah dok pening fikir dalam bulan puasa ni nak cari baju raya boleh la fikir untuk amal ibadat kan..wani dah grab sepasang nasib baik berkenan di hati,,


Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign