23 June 2016

PELUANG UNTUK MENANG FUJIFILM INSTAX MINI CAMERA DI RIANG RAYA BLOGGER CONTEST OLEH LAZADA

ASSALAMUALAIKUM....



Salam semua

sana sini semua tengah viral pasal RIANG RAYA BLOGGER CONTEST. wani pun tidak terkecuali nak mencuba nasib la juga mana tahu ada rezeki lagipun tempoh nak tamat tak lama dah. ini kali pertama wani join contest dari LAZADA. sebelum ni tak pernah join mungkin terlepas pandang hiii..tertarik nak join sebab hadiah pun lumayan jugak...terima kasih rakan -rakan bloggers yang viralkan contest sebegini,, kalau tak wani pun tak tahu, tak apalah doakan murah rezeki semua ,,, kalau dapat pun bersyukur ,, tak dapat pun ada hikmah di sebaliknya,, fikir yang baik - baik sudah ya..

wani pun baca la syarat-syaratnya nampak senang jer,, cubalah join, cuma nak bilang kat dalam gambar tu berpinar mata hii,, gigih la jugak nak mengira satu-satu selagi anak mata nampak gambar walaupun terselit di celah-celah..

baca terma dan syarat terlebih dahulu ya betul-betul buka mata luas-luas takut tertinggal apa -apa


kemudian, buka mata luas luas sekali lagi untuk mengira bilangan kotak fujifilm kat bawah,, sekali lagi buka mata luas luas ya. lepas tu dah kira jangan tulis jawapan kat sini, kena hantar jawapan di email yang telah dinyatakan


semua orang pun ada wishlist masing-masing, siapa la yang tak mengidam lama dah barang yang ingin kita miliki kan. tiba-tiba LAZADA  suruh pilih 4 item untuk budget RM 500 ke bawah,, jom kita tengok apa yang hot sale oleh LAZADA sekarang, kalau lah kesemua impian tu jadi kenyataan sampai depan mata .. bak kata pepatah tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu,, macam masuk dah tu haaa...LAZADA sekarang tengah buat mega sale untuk hari raya, diskaun boleh cecah sampai 92 %. banyak tu. memang berbaloi - baloi harga lepas diskaun, wani pun pergi intai-intai tengok apa barang yang best dan inilah pilihan wani yang berkenan di hati untuk seisi keluarga wani


1. dah lama pasang niat nak beli breadmaker sampai sekarang pun tak terbeli, entah kenapa , sebelum ni pun pernah uli roti dengan tangan, memang langsung tak menjadi ,, tangan tak kuat nak uli doh roti .fikir jugak sebelum ni nak hidang roti dengan air tangan sendiri dekat family, sampai sekarang tak tercapai-capai..  harap hari raya nanti boleh guna nak mengejutkan keluarga dan tetamu dengan juadah roti di hari raya hii

                                                                             BREADMAKER


2. sejak kebelakangan ini, bonda wani suka sangat  mop lantai, nampak berhabuk sikit terus lap lantai, tapi memang alatan mop pun bukan moden masih old fashioned penyapu mop yang berambu-rambu tu dan guna baldi nak isi air, diharapkan dengan adanya steam mop ni boleh mengurangkan beban bonda wani ,, dan penggunaan pun lagi mudah dan harapkan dengan adanya steam mop ni tak susah macam yang biasa guna penyapu mop tu.. lagi praktikal nak guna

                                                                     STEAM MOP                                                             


3. untuk abah pula, memang sekarang tengah cari juicer untuk abah, abah amat menitikberatkan kesihatan, dalam keadaan usia yang semakin meningkat, sepatutnya kena peka kepada pemakanan yang lebih sihat. kalau dapat juicer macam gambar kat bawah lagi senang. sebab apa kata senang sebab dah siap blend terus minum bekas dia tu pun dah boleh buat bekas minuman.bila wani tunjuk gambar ni pun dekat abah dia cakap murahnya, dia suruh wani order tapi wani cakap yang ni pilih sebab nak masuk contest huu  ,, teringat yang abah cakap nak juicer, hemm kalau lah yang ini menjadi milik kami..




4. keluarga wani memang suka masak, abah pun rajin jugak memasak, sekiranya ada peralatan sebegini memang akan memudahkan kerja memasak kami di dapur, tak adalah ada perasaan malas nak masuk dapur. insyaAllah akan lebih rajin selepas ini.. 


itulah antara senarai item yang wani pilih, bila wani semak balik apa yang wani pilih memang berbaloi dengan harga tu barangan pun berkualiti,, rasa macam dah terlebih budget selepas buat kira - kira ,, jumlah kesemua pun tak sampai RM 500.seronoknya, jumlah kesemua 4 item yang wani pilih 

1. BREAD MAKER - RM 199
2. STEAM MOP - RM 119.70 
3. SHAKE AND TAKE - RM 49.99
4. KHIND HAND BLENDER - RM 99

Total ke semua item berjumlah RM 467.69

terima kasih LAZADA kerana memberi peluang untuk pasang impian kami walaupun sekadar wishlist, harap-harap wishlist pun menjadi kenyataan hii,, dan terima kasih kerana memberi peluang dan ingatan  kepada kami sebagai blogger. rasa macam tersentuh sebab ada juga pihak yang tak lupa kepada golongan kita sebagai blogger,, semestinya LAZADA memang terbaik. dan diharapkan kalau wani dapat hadiah ini ,lagi meriah hari raya nanti bersama family, sesungguhnya memori indah dirakam melalui gambar, itulah kenangan yang begitu mengusik jiwa kita..

Jom bloggers, cepat join dan berpeluang untuk menangI hadiah yang diidamkan dan jangan lupa untuk mendapatkan diskaun sehingga 92 % di MEGA RAYA SALE LAZADA..




Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) advertorial (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign