13 June 2016

KERABU MANGGA ( KELANTAN STYLE )

ASSALAMUALAIKUM..


Syukur alhamdulillah dah masuk hari ke tujuh ramadan dah, semoga diberi kesihatan yang baik yang berpanjangan untuk baki ramadan yang ada.

Mungkin dah ada kehilangan idea nak masak apa, wani pun hii ingat dulu first puasa masa sahur wani tak lalu makan, buka puasa pun nasi pun tak lalu jugak. Dugaan masa seminggu puasa ni macam - macam. Musim sekarang ni musim mangga, jadi menu kena ikut apa yang bermusim, setakat puasa hari ini   kalau bab sayur tak lagi main goreng - goreng, asyik buat kerabu jer, macam - macam jenis kerabu cuma bertukar daun. 

Wani ada berkongsi kerabu mangga kelantan style di page DARI DUNIA DAPURKU. boleh la jenguk kat sana ya,kat blog tak tempek gambar kena tengok sana, ringankanlah jari berkunjung page wani yang satu lagi.di ruangan sebelah kiri,   siap step by step lagi, penyediaan bahan yang mudah didapati dan hasilnya sangat sedap, memang sedap makan dengan nasi, versi yang ni tak letak santan. 

Mudah je ni boleh la buat juadah untuk berbuka lain kali. Jika nak kelainan. Selamat mencuba !!

Komen
2 Komen

2 comments:

kak ruby said...

baru smalam kak ruby beli kerabu mangga di pasar ramadan....dah tengok resepi ni boleh lh kak ruby buat nnti...

Hr Trading said...

sedapnya...bolehlah try

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign