19 May 2016

GOODIES BAG



Disebabkan ada gambar nak bercerita la sikit. Alhamdulillah rasa dah lega sebab majlis untuk persaraan bonda wani dah selesai pada hari khamis lepas walaupun kalau ikutkan hari jadi bonda wani jatuh hari Jumaat 13 haribulan Mei. hari Jumaat cuti tak boleh buat majlis, jadi kenalah awalkan pada hari khamis,kami adik beradik 4 orang beserta adik ipar wani bertungkus lumus nak menjayakan majlis, walaupun bonda wani cakap kat rumah ada " budak - budak" haa.boleh panggil budak - budak. Sebab tak ada orang tua, kalau tetamu sampai. buat majlis masa hari semua orang bekerja.

Nak panggil Mak Long dan Mak Ngah kat kampung, Mak Ngah dah mesej nak datang dengan sepupu wani mungkin dalam tengah hari. Wani pun tak nak susahkan sesiapa, sebab bonda ada cakap mak saudara wani nak datang pagi, tapi tak jadi. Jadi kami dapat handle majlis walaupun tak ada orang 

Sebenarnya nak bercakap pasal bungkusan hitam tu. Itu semua adalah goodies bag nak bagi dekat kawan - kawan bonda. Cuba nak beli kat sini tapi takut mahal nak letak sejadah kat dalam paper bag tu. Fikir punya fikir suruh tolong adik wani dekat KL belikan sejadah dan paper bag ni dekat GM Klang, murah la sikit, barang ni pun sampai dalam 4 hari sebelum majlis hari khamis tu.


Barang dipos guna servis GDEX.. macam - macam pilihan sekarang ni tak semestinya pos laju, patut la kenapa wani pelik kenapa la barang lambat sampai rupanya- rupanya tak jumpa jalan rumah. sebab jalan ke rumah wani tersorok sikit hii.. wani kalau pasal goodies bag ni malas sikit nak settle, serah dekat adik wani tolong lipat sejadah,  letak sejadah dalam paper bag hii, cupcakes tu order dengan ISKA CAKES HOUSE..siap paket dengan reben ambil 50 sen setiap satu.kalau ikut wani nak bakar tapi rasa tak terbuat kot, main dalam 100 lebih orang.. ..siapa -siapa yang nak tempah boleh la tempah dengan @iskacakeshouse .. itu instagram dia..sebelum ni pun dah pernah tempah

kakak kepada kawan adik wani, mudah la sikit sebab dah kenal kan.. lokasi iska cakes house ni terletak kat Kubang Kerian,, pagi pada hari majlis baru letak cupcakes dalam paper bag..


 paper bag kosong tak ada corak..tampal sticker baru naik seri.. biasa- biasa jer .. simple itu menarik..  yang sticker tu pun adik ipar wani yang tolong buatkan.. siapa siapa yang nak tempah untuk sticker pun boleh.. tolong promote hii.. dia ni memang pakar kalau bab deco. wani serah kat dia..ini instagram @oratixcreative.

itu sahaja lah cerita pasal goodies bag.. dalam 100 lebih tu tak ramai sangat..itu pun patah pinggang wani sebab tak terlayan,, habis lenguh- lenguh sendi tubuh,, huu..sebab datang sekaligus terus, tak apalah asalkan majlis berjalan lancar..alhamdulillah selesai sudah ,, 




                                 



                                   
 


Komen
1 Komen

1 comment:

Husna Rahman said...

terkejut tgk yg besar2 wane hitam 1st picture tu...igtkan apala..besor sgt...ngee

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign