19 March 2016

KEMUNCAK EKUINOKS ESOK !!!

ASSALAMUALAIKUM....





Pemandangan hari ini dalam pukul 9 pagi buat masa sekarang dah tak rasa panas pagi dah, lebih - lebih lagi bumi Kelantan dah 2 bulan tak hujan,semasa berhenti dekat lampu isyarat, kat sebelah ada kereta kelisa, sejurus selepas berhenti sebab lampu masih merah nak gerak  lambat lagi, terus pemandu tu keluarkan telefon, mungkin ada mesej atau panggilan yang hendak dibalas. 

Kalau wani tiada kepentingan sangat nak guna walaupun tengah lampu merah, wani tak guna telefon, sebab wani jenis fokus hiii.. Suka pandang sekeliling sambil tengok gelagat pemandu - pemandu lain di jalan raya, sebelah jalan sana dah lampu hijau, mulalah pemandu motosikal berselang seli dengan kenderaan bergerak, ada yang laju dan ada yang perlahan..ya la atas jalan tu nak kena berhati - hati..tak boleh nak pentingkan diri sendiri.  Bukan jalan kita seorang pun, tiba - tiba wani terpandang ada pemandu motosikal ni, sambil pandu sebelah pegang handle motor ,sebelah lagi pegang telefon sambil pandu ,sambil tengok telefon ... Wani macam hello brother, "biso" kalau orang Kelantan panggil,maksudnya lebih kurang boleh buat 2 kerja dalam satu masa

 tapi kadang - kadang ada rasa kesal juga kalau sikap pemandu motosikal macam tu, boleh dia tengok telefon sambil pandu huu..atas jalan tu walaupun satu saat dah boleh jadi macam- macam. Wani tengok sampai la pemandu tu hilang dari pandangan mata.. Mudah - mudahan jangan la buat perangai macam ni ya..  sendiri tengok pun rasa macam naik seram.... macam tak sayang nyawa sendiri

terlebih bercerita dengan suasana hari ini, perangai manusia macam-macam yang kita dapat lihat sekeliling kita.. boleh ambil pengajaran untuk kita juga  ,,

yang screenshot gambar tu wani dapat dari group wassap family..nak kongsi kat sini, esok adalah kemuncak ekuinoks.. sentiasa berjaga-jaga ya sahabat semua ..selamat malam semua..




Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (218) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (19) advertorial (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign