08 December 2015

RED VELVET CAKE

ASSALAMUALAIKUM...


Sumber gambar dari google..pagi tadi wani dapat call dari team KCK pasal kek yang wani menang contest hari tu.. .. dah lama dah tunggu tapi tak terjawab..ingatkan tak dapat kek dah. dah la ada 5 missed call tadi . tak sempat nak angkat..huu mintak maaf.. lepas tu wani dapat mesej ringkas lagi.. time tu wani tak ada kredit.. lepas tu wani online.. ada jugak hantar kat wassap.. mintak ampun banyak- banyak.. wani suruh mintak call balik.. alhamdulillah baik hati Puan Rozie call balik..

yang utama sekali soalan dia tanya tinggal kat mana.. sebab hadiah pun kek kan..jadi tugas dia nak buat kan kek .. wani dari dulu dah rasa musykil dah macam mana la nak hantar kek  kita tinggal kat kelantan.. senyap sekejap bila wani cakap sekarang kat Kelantan.. emm Puan Rozie tanya balik ada turun KL tak.. sebenarnya kalau ikut planning dah lama memang wani ada nak turun KL pergi rumah adik.. 21 hb ni.. so bagi tau la turun KL 21 hb ... emm ok dia kata boleh ambil kek kat KL..sebab kat tempat tu di Subang..  macam tak percaya nak ambil kek sampai ke KL.. bila wani fikir balik.. aturan yang Allah  telah susun..untuk kita..perancangan wani, dan perancangan Allah .. patut la lambat sangat wani dah lama tunggu call tapi tak tercall..  kalau la wani tak kebetulan turun KL.. memang kek tu dah dihantar rumah adik dah la.. nak hantar ke mana lagi .... dah baker pun dok kat KL...tak apalah nanti sampai sana, sambil potong kek dengan anak saudara..celebrate sama-sama..  lama tak jumpa anak saudara.. dari botak dah tumbuh lebat dah rambut...cuma berjalan tak lagi.. hiii

kek sebenarnya .. tanya pulak nak kek jenis apa.. terkejut.. sebab kita boleh request nak kek apa.. wani dalam kepala beratus kek dok fikir dah la nak jawab terus..jam otak rasa ..  dalam kepala dah terlintas  nak cheese cake.. tapi takut terlebih budget pulak haaa..last-last keluar dari mulut.. red velvet je lah .. ku redha .. sebab wani nak pilih coklat .. nak celebrate ramai2 kan mak abah wani ada sekali nanti turun KL.. mereka tak makan kek coklat.. sebab itu .. keluar selamba jer red velvet ..Puan Rozie cakap yang topping atas kek itu .. kalau ikutkan hati wani nak cream cheese.. :D..  tapi bila dia cakap yang untuk topping tu tak kisahla dia buat macam mana..  ..emm tak apalah ok lah bagi wani pun .. pihak KCK nak bagi hadiah tu pun rasa bersyukur dah.. tak boleh nak melebih2 dan ngada2 pulak.. ..gambar kat atas tu bayangan wani je kek macam tu .. nantilah kita tengok macam mana..


Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign