29 December 2015

AKHIRNYA KEK RED VELVET KU

ASSALAMUALAIKUM...


wani ada janji nak post macam mana rupa kek red velvet yang telah wani menang contest dalam entry sebelum ni kan .. inilah rupa kek red velvet.. lebih kurang dengan imaginasi wani hii.. terima kasih Puan Rozie .. kerana sudi buatkan kek pilihan.. wani bagi tahu nak kek red velvet.. kek ni terpaksa ambil kat Kuala Lumpur,, nasib baik kebetulan nak pergi bercuti kat sana..hari pertama sampai dah dapat wassap dari kak rozie tanya dah sampai KL ke tak...

kalau ikut planning sebenarnya nak hantar kat area Klang, jumpa kat mana-mana. kebetulan hari kedua kat sana, wani nak keluar pergi kat IKEA, Cheras. kak Rozie call, kalau macam tu ambil dari sana terus lah, sebab rumah dia kat Subang Jaya, jadi nak balik Klang boleh terus lalu kat Subang Jaya.. ingat nak suruh hantar keesokannya tu tapi dia ada hal, so kena cancel.. kena ambil hari tu jugak... tak senang duduk wani kat IKEA sebab berjanji dengan orang.. pusing satu IKEA tu tak lah jugak sebab dah pergi lewat..  dalam pukul 1:15 tengah hari, makan kat sana.. terus ke Subang Jaya nak ambil kek.. wani mesej dalam pukul 3 pm tu sampai la.. dah terlajak sampai pulak.. kek ni dah 2 hari dalam peti baru potong.. sebab terlajak makanan kat rumah, sampai tak sempat nak potong kek..


kak rozie ni ambil tempahan lain ya.. tengok ig cantik-cantik kek.. rugi pulak tak mintak kek coklat.. nampak tempting kek coklat.. kalau nak tengok kat IG.. boleh taip Rozie Yaakub akan keluar la nama tu..kek red velvet ni sedap.. wani tak pernah buat .jadi ini kali pertama makan.. hiii ..entah lah terlalu banyak kek nak try buat.. emm sedap dengan lapisan cream cheese .. deco pun cantik.. ..terima kasih sekali lagi ..

terlupa nak post kotak kek sekali.. dekat kotak tu ada sticker dari Puan Rozie siap dengan no telefon lagi.. tapi lupa pulak nak snap...


Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign