05 November 2015

FOOD REVIEW: NASI KAK WOK DAN NASI AYAM @ CITIEY CORNER




salam semua

nuffnang ada masalah ke rasa dah berminggu dah buat perangai tapi kadang2 tengok iklan ada , lepas tu tak ada pulak.. masuk kat web nuffnang pun asyik error jer.. tak tahu nak kata apa huu.. harap2 pulih seperti sediakala

oklah ya, sambung lagi untuk food review hari tu  makanan simple jer.alahai .nasi ayam pun buat review, wani kalau singgah kedai nak lunch ke, wani intai dulu ada ke tak nasi ayam..hii entahlahh.. dalam hati nak nasi ayam jugak.. walaupun macam - macam menu ada.

kedai ni nama CITIEY CORNER.. dekat stadium Sultan Muhammad Kota Bharu, ada satu lagi bangunan berhampiran dekat situ.naik tangga sikit dah sampai kedai ni.. kalau jalan kat dalam lagi berderet lagi kedai.  rasa dah banyak kali dah makan nasi ayam dia letak macam sos kat atas ayam tu.. mula2 tu pelik jugak kan letak sos ..biasa wani buat nasi ayam kat rumah pun resepi2 tak de lah mention ada sos.. bau macam rempah2 sikit.. tapi sodap la jugak hii..tengok macam gambar kat bawah


yang gambar kat atas tu nasi Kak Wok.. sekarang ni tak tahu dah keaslian nasi kak wok sebab rata-rata kedai semua nak claim nasi kak Wok.. kat sini pun ada nasi Kak Wok.. bau2 nasi Kak wok jer lah .letak kuah gulai sikit, ayam tu ayam berempah, 2 hiris timun dan sedikit sambal belacan. .yang ni yang 2 orang tu order. wani order nasi ayam..
Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign