12 October 2015

KERTAS BAKING ATAU PARCHMENT PAPER

ASSALAMUALAIKUM...


Selama ni asyik masuk keluar kedai baking tak tahu kertas baking ni ada 2 jenis..hii tapi perasan kertas  yang satu lagi tu.. biasa wani ambil yang putih rupanya yang putih tu kertas parchment mahal sikit dari baking paper..kebetulan tengok dekat facebook dan gambar kredit to AFZAN MOHD ni yang meletop step by step brownies dia tu lebih dari 51K orang share tau.. tak kedekut nak kongsi ilmu kan..memang dah save lama dah nak cuba buat.. sebab nampak tak complicated

siapa yang tak boleh beza antara 2 jenis kertas tu .. nak pesan kalau nak buat brownies ambil yang kertas parchment buat lapik kat dasar loyang..kalau tak nak melekat.nak bakar jenis segala meringue, pavlova pun sama guna parchment paper.. kertas baking biasa tu buat alas lapik adunan untuk kek biasa

dah tahu kan.. so kena alert next time nak beli ya ..






Komen
1 Komen

1 comment:

Siti Yang Menaip said...

ehehe kalo baking.. (yg stahun skali)
main tibai je guna apa ada.. nasib x pernah guna A4 paper ehehe..

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign