25 August 2015

SURAT VIP DARI GOOGLE

ASSALAMUALAIKUM......



Salam semua

Penantian yang ditunggu2 berakhir jugak, wani dapat email dari google pada 29 julai bulan lepas tak silap untuk pengesahan alamat, semalam surat baru sampai.mula2 tu rasa macam dah kecewa, mungkin tak sampai kot alamat ya la kan sepanjang nak sampai sini walaupun airmail macam2 pun boleh jadi..sekeping jer kertas ni. Hampir sebulan menunggu .. 


Sebenarnya wani ada jugak nak cerita pasal google adsense ni.. Lepas tangguh tangguh lagi ,, lepas tu tangguh lagi.. Alamat tak berkesudahan langsung nak bercerita.. Kekangan masa sungguh kan.. Entah apa yang sibuk tuan blog ni.. Google adsense dulu tak support malay ya. Wani dah pernah apply dulu.. Rejected sebab unsupported language katanya.. Lama dah tunggu.. Punya tunggu tup.. Tup.. Keluar entry dari seorang blogger kak azie yang bercerita pasal google adsense ni.. Kat situ lah wani tahu google adsense dah support bahasa melayu.. Cerita yang lebih lanjut boleh la klik kat SINI.. Satu satu kak azie bercerita siap tutorial ada.. Bacalah kat sana..bila baca tu  Wani terus apply balik google adsense ni ..tunggu jugak la email untuk pengesahan.. 

Alhamdulillah, ada la iklan2 kat blog dari google adsense.. Sangat menarik google adsense ni nilai setiap klik tu dalam us dollar. Wani sebenarnya masih lagi ada kekeliruan .. Siapa yang dah apply tu sama2 la bertukar2 info. Cuma kat sini nak bercerita tentang surat vip dari google ni..surat ni pihak google nak mengesahkan alamat yang kita bagi tu untuk pengesahan akaun kita kat google.. Ok sekian itu sahaja entry hari ini .. 
Komen
5 Komen

5 comments:

Haffizul Iskandar said...

wah! tahniah! saya sampai ke harini masih tertunggu. Asyik reject je.

Eyma Balkish said...

Teringin juga nak masuk adsense tapi tak kesampaian.. blog suam-suam kuku jer...huhu...

HeNRieTTa JoSe said...

menariknye...rietta blom join lagi...

Haniezafri Othman said...

thank for sharing..orang kata kalu share ilmu tak rugi hehehe..salam perkenalan dari saya..

Haniezafri Othman said...

thank for sharing...salam perkenalan dari saya cheq hanie

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (218) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (19) advertorial (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign