19 June 2015

RESEPI BISKUT RAYA PERCUMA DARI BUTTERCUP

ASSALAMUALAIKUM....


Wani perasan pageviews blog meningkat masa bulan puasa ni.faham mesti semua orang dok sibuk nak cari resepi kan hii.. Wani cuba kongsi setakat yang mampu dulu. Tak lupa ucapan terima kasih bagi yang berkongsi resepi hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya. Maklumlah dari yang tak pandai memasak jadi terpaksa memasak tapi tak apalah yang tak pandai tu la nak kena jadi terror memasak kan.takkan la sepanjang bulan puasa ni asyik nak beli kat bazaar jer kan.sekali sekala tu boleh ,yang penting air tangan kita nak suap untuk family tu jangan dilupa jugak. 

Oklah tanpa melengahkan masa,wani nak share resepi biskut yang diambil dari page KELAB CINTA KETUHAR dekat facebook. Memandangkan pihaknya dah bagi free download ebook recipes, jadi wani dengan sukacitanya share dekat sini jugak.mungkin ada sesiapa yang ingin mencuba..dah lama wani tak buat biskut. Tahun lepas raya pun tak buat ,tengoklah kalau tahun ni ada semangat sebab kalau bab terap2 ni malas betul hiii.  Wani memang peminat buttercup.. Packaging untuk buttercup yang berat 1 kilo tu dah tukar. Tak perasan pulak bila ia tukar .last beli dalam tin kecil. kalau dulu dalam tin.sekarang ni paket dalam bekas plastik.. Wani faham mesti nak kurangkan kos, sebab GST kan hiii. 

Gambar resepi dalam ni cara susunan dia, gambar biskut dan kemudian resepi kat bawah ok.. Harap semua faham. Terima kasih kepada penyumbang resepi biskut yang sudi berkongsi.









































Komen
2 Komen

2 comments:

Amie said...

Nampak cantik-cantik biskutnya kan ... kita pun rasa terpikat bila melihatnya!

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Resepi Biskut Almond

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign