01 May 2015

GREEN SMOOTHIE

ASSALAMUALAIKUM...


salam semua

esok dah first May..selamat bercuti kepada yang balik kampung dan selamat hari pekerja untuk semua.masa untuk redeem diri sendiri la ya hii .  hari jumaaat esok, petang tadi dapat wassap dari mak saudara..dia cakap nak sambut belated birthday ,, nak makan nasi beriyani.. buat yang simple2 jer, lagipun inilah masanya untuk meluangkan masa dengan saudara mara.. nak bertanya khabar,, tak pergi ,,, lama dah anak saudara ni tak jengah mak saudara.. rindu pulak

oklah ya ,teruskan entry di malam hari ,,,sejak pandai nak bersmoothie.. asyik nak smoothie jer.. dah lama buat smoothie ni..  macam-macam nak cuba buat..lagipun masih dalam musim mangga , ambil peluang la buat apa yang patut. tak tahulah yang ni nampak green ke tak hiii.. sebab tengok ada yang letak macam-macam sayur hijau..  mangga tu guna yang  sederhana besar tu sampai 2 biji tu..  ..nak tokok tambah air ke ais ke tak kisah la ya.. ikut dah rasa konsistensi yang sesuai dengan tekak anda ... selalu skip yogurt ni .. kali ini guna air dulu..serius ,,tak rasa apa macam dah hilang sayur tu,, bau pun macam tak ada.. :D selamat mencuba .. resepi senang sangat ni .. bagi yang gemar smoothie yang sihat


GREEN SMOOTHIE
SUMBER: DARI DUNIA DAPURKU

HIDANGAN UNTUK: 3 orang

BAHAN-BAHAN
1 pokok salad pilih yang sederhana
2 biji mangga
1/2 batang karot
1 cawan air + ais kiub

CARA-CARA
1. mangga dan karot dikupas kulit, serta salad dicuci bersih
2. masukkan kesemua bahan ke dalam blender dan dan diblend halus
3. tuangkan ke dalam gelas dan hidangkan terus
Komen
1 Komen

1 comment:

aji nugraha said...

hmmmm lezatnya.... bikin perut keroncongan liatnya..




















Obat Tumor Herbal

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (20) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign