01 February 2015

COLESLAW

ASSALAMUALAIKUM...



salam semua

hari ini 1st February.. tenyeh mata jap.. bulan 2 dah kita ni.. cam dok bulan 1 jer lagi huu.. oklah ya buat pengunjung yang tak jemu singgah ,, terima kasih banyak2 ya .. kalau dah follow pun sudi2kanlah tinggalkan link lagi senang wani nak follow balik.. kang susah nati kalau tak letak link.. huuu

lama betul tak buat salad.. benda mudah jer semudah ABC.. nape susah sangat nak buat hiii..entahlah tahun ni tergerak nak makan salad..wani pun beli la bahan2 nak buat salad ni.. wani ambil kubis manis dan karot ingat nak beli jugak kubis purple tu.. tengok2 ..saiz besar gedabak .. tak jadi ambil la pulak.. biasanya kubis2 warna purple camni orang buat salad je kan tak pernah wani masak macam sayur goreng huuu.. takut tak habis so cancel nak beli kubis purple tuhh...ada orang cakap mayonis ni banyak lemak.. ada lemak ke..entahlah..  tapi wani memang suka mayonis.. tapi sekarang dah ada brand yg eggless mayo.. tak ingat dah brand apa.. salad ni buat kali kedua baru terajin sikit nak snap gambar..

walaupun agak senang pun wani pergi cari resepi coleslaw nihh. terima kasih copy paste kat sini  ambil dari secubit garam.. lama tak nampak tuan rumah berupdate kat sana...


COLESLAW

Bahan-bahan ( 4-5 orang )

200gm kubis segar (dicuci dgn air garam dan dihiris halus)
1 biji bawang besar jika suka (dipotong dadu kecil)
1 batang lobak merah (dihiris halus)
4 sudu besar mayonis (sy guna mayonis Tesco)
1 sudu kecil cuka makan
sedikit daun sup (jika suka)
garam dan gula secukup rasa

Cara-cara
Gaulkan rata2 semua bahan di dlm satu bekas.
Simpan di dlm peti sejuk sblm dihidangkan.

Komen
1 Komen

1 comment:

Bbwana adienia said...

wah sedapnya wani..terliur tau wana tengok..ni memang feberet wana..suka sangat makan kalau pegi kfc..kalau rajin nak juga buat sendiri ^_^

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign