KERABU DAUN SELOM

ASSALAMUALAIKUM...

salam semua tak tau nak cakap apa layan resepi ya :)).


KERABU DAUN SELOM
SOURCE: NURAZZA KITCHEN



 bahan-bahan :-
1 ikat daun selom (dihiris halus)
1 labu bawang besar ( dihiris halus)
1/2 cawan kelapa parut
3 biji limau kasturi 
1 sudu makan minyak masak
secubit garam
cili merah, cili padi, belacan, udang kering ( dikisar)

cara-cara memasak :-
1) panaskan minyak dan tumiskan bahan yang telah dikisar tadi sehingga wangi.
2) masukkan kelapa dan jus limau kasturi, kemudian kacau rata dan tutup api.
3) masukkan daun selom dan bawang dan kacau rata.


 4) perasakan dengan garam, dan sedia dihidangkan.

NOTA: wani tambah bawang merah untuk tumbuh dan tak letak udang kering..ok sedap :))

3 Comments

  1. salam dear wani..

    sya belum pernah lagi makan kerabu daun selom ni..tapi nampak menarik untuk dicuba makan..hehe..apa rasanya wani?ada pahit ka apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dia mcm nak dekat2 pudina tapi taklah terlalu kuat cam pudina tu .. kena rasa baru tau hiii

      Delete
  2. salam
    best ni mkn dgn nasi panas2...

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post