Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Tuesday, December 31, 2013

KEK BATIK CHEESE DAN SELAMAT TAHUN BARU 2014

ASSALAMUALAIKUM...


salam semua,selamat pagi.masa nak subuh hujan dan sampaikan sekarang mendung dan hujan la jawabnya...  entry pertama untuk tahun baru,,,,apa azam baru anda ? wani tiap tiap hari ada azam baru hiii alhamdulillah syukur ya Allah rasa macam baru je untuk setahun lepas .. huhu.. ini dah masuk tahun baru 2014.. teringat surah Al- Asr.. mengaitkan dengan masa .... bila masa lepas dah berlalu .. kita memang tak boleh berpatah balik dah.. kena terus kan gerak ke depan,,apa jua kisah gembira dan sedih memang tersimpan rapi dalam ingatan kita.  semoga langkah ini sentiasa di bawah lembayung rahmat mu ya Allah..for the past year 2013, tahun yang penuh ujian dan dugaan buat wani,, sukar wani nak ceritakan walau bibir ini masih mampu mengukir senyuman depan orang,, walau wani baking dan cooking dengan mood ceria... kadang-kadang air mata ni mengalir jugak bila wani berseorangan diri.. disebabkan wani kena waspada dengan kesakitan wani alami..  oh Allah ,,sungguh engkau sentiasa bersama dengan orang-orang yang bersabar.. itu yang wani sentiasa ingat dan pegang.

semalam ada la tengok entry entry yang wani dah post untuk tahun 2013 ..yang paling banyak trafik pasal entry ikan siakap masam manis ala thai.. itu yang paling popular .. dan nak habis hujung tahun ni yang wani post pasal kek coklat milo kukus yang paling banyak trafik. review untuk entry yang telah dipostkan.. oklah ya ,,post pertama untuk tahun 2014 kek batik cheese.. ini satu lagi resepi yang dah lama tertangguh tapi baru buat.. cream cheese pun dah lama sangat bertapa dalam peti baru ada kesempatan boleh buat.. emm macam macam variasi kek batik ni .. rasa kalau create macam lapisan brownies kat atas tu agak agak jadi tak.. belum cuba belum tahu kan.. rasa nak eksperimen pulak. kek batik memang my all time favorite .. senang buat dan cepat jer habis hiiii. terima kasih atas perkongsian ini tak sangka pulak boleh terlintas nak lapis cream cheese.

seperti biasa ,wani buat separuh dan guna loyang empat segi 7" x 7"


KEK BATIK CHEESE 
Source: Facebook_Rohaimi Ahmad

Resipi di taip semula utk mudah rujuk
Saiz: 8" persegi

BAHAN2:
50g Serbuk Koko
100g Milo
100g Gula Pasir
200ml Air (wani ganti dengan susu cair )
100g Mentega
2 bj Telur
400g Biskut Marie - patah2kan

CARA2:
1. Campurkan koko, milo, gula & air ke dlm kuali.
Masak dgn api yg sederhana, kacau sehingga larut.
2. Masukkan mentega sehingga larut.
3. Kecilkan api, masukkan telur & kacau sehingga pekat dalam 30 saat & padamkan api.
4. Masukkan biskut dan gaul sehingga rata dan biskut di saluti sepenuhnya.
5. Padatkan ke dlm loyang yg di alas dgn kertas aluminium. 

LAPISAN CHEESE:
250g Cream Cheese
1 bj Telur GredA
2 sb Gula Halus (Along guna 1/4 cwn)
- Putar kesemua bahan sehingga kembang & tuangkan ke atas kek batik tadi.
- Bakar 160C (api atas shj) selama 5 minit.
- Sejukkan di dlm petisejuk sebelum di potong/hidangkan.  


6 comments:

  1. slmt thn baru wani...kalau kek yg ada cheese ni kompem anak akk suka...

    ReplyDelete
  2. wah ... letak cheese .. mewahnya

    ReplyDelete
  3. Salam..Selamat tahun baru 2014 buat akak sekeluarga..Semoga bertambah ceria dan gembira serta diberkati OlehNya.

    Emmm cheeeseeee .... sedapnya

    ReplyDelete
  4. salam..

    selamat tahun baru wani..wah, tayang kek batik cheese nampak..hehe..nak skit bleh?

    ReplyDelete
  5. salam..
    selamat tahun baru..
    Nampak sedap kek batik cheese tu...mai sepotong..

    ReplyDelete