16 May 2013

FRUIT EDIBLE ARRANGEMENTS

ASSALAMUALAIKUM...



dah 16 Mei dah .. cepatnya masa berlalu dan hari ini juga hari yang begitu  istimewa buat insan yang bergelar seorang guru..  selamat hari guru buat semua yang bergelar guru. jasamu sentiasa dikenang. teringat wani jadi seorang guru dulu hihi... budak-budak selalu bertukar dan panggil wani ustazah.. wani tanya balik kenapa panggil saya ustazah.. terkejut jap bila budak-budak panggil ustazah hihi.. .. murid-murid tu cakap cikgu pakai macam utazah la. itulah budak-budak kan mereka boleh nilai kita dengan apa yang mereka lihat dalam penampilan kita. sememangnya mereka jujur dalam bercakap..ok ok kita masuk bab lain dah tengok fruit edible kat atas tu .. cantik kan.. kan... .. sebenarnya wani tak pernah tengok lagi orang buat gubahan dengan buah-buhan sampai macam ni sekali.. gubahan hantaran perkahwinan ada ke .. tak pernah tengok lagi .. entahlah takut terlepas pandang .. dah lama tak pergi majlis kenduri kahwin.







sebenarnya rasa nak buat coretan pasal ni, bila wani menonton rancangan 'UNWRAPPED" di food network channel ..suka betul tengok program ni. lebih berinformasi dan banyak tahu maklumat lebih-lebih lagi dalam revolusi makanan masa kini terutama sekali di negara barat.  ligat betul otak mereka .. macam-macam yang dibuat untuk industri makanan. macam di luar jangkaan kita pun ada. bila tengok segmen pasal edible fruit arrangements ni.. cantiknya pandai mereka gubah dan jadi macam jambangan bunga tapi boleh dimakan. satu gubahan depend jugak sampai buat gubahan boleh untuk 65 orang makan. lepas tu bila wani search kat internet, rupanya banyak mereka buat untuk tempahan online dan di hantar ke pintu rumah anda biasanya di negara barat.. dan ini antara gambar-gambar yang wani ambil dekat mr google. juling ni mata tengok gubahan-gubahan ni semua.sila jamu mata ya.


yang macam aiskrim tu wani ingatkan cookies tapi sebenarnya nenas yang dicelup coklat dah jadi macam ais krim..







 yang ni paling cantik strawberryyyyy..teringin nak gubah macam ni..  itulah saja coretan untuk malam ni.selamat malam semua...
Komen
1 Komen

1 comment:

Bbwana adienia said...

salam wani..

memang sangat kreatif dan cantik2 hasil gubahan tu kan..

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (20) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign