31 March 2013

CHOCOLATE PAVLOVA

ASSALAMUALAIKUM......



happy weekends and happy sunday.. :))hari ni hari terakhir untuk bulan 3 ..esok dah 1 April 2013 ya Allah time flies so fast...target untuk bulan ni dah tercapai ke tak.. sekejap sungguh masa berlalu.. dah lama blog ni tak terusik... jenguk sekali seminggu je .. memang sudah kesempitan masa dah wani.. huhu..sampaikan dapur pun tak berasap..  tapi bila teringat lagi gambar-gambar yang tak terupload lagi .. gagahkan diri jugak nak menaip. nak main masak-masak pun entah ke mana mood menghilang .. kalau nak fikir cakap pasal kerja ni macam-macam stress pun ada .. daripada cakap pasal kerja tu baik cakap pasal lain kan. dah lama wani teringin nak buat pavlova .. tetapi baru tersampai hajat nak buat yang pavlova ni pun dah lama sangat dah buat tapi asyik KIV je so tak sempat nak update dalam blog.... walaupun tak menjadi sangat tapi dah rasa satisfied sebab dah cuba buat ^^ .. tapi dah rasa macam marshmallow soft je ... cuma pavlova ni tak merekah sangat ..cantik bila dah diratakan dengan whipped cream dan fresh fruits ...memang sukatan gula banyak sangat. sampaikan makan pun tak tahu rasa ni manis ke tak ni hihi.. bahaya betul... resepi ni wani ambil dekat joy of baking.. next time wani akan buat sekali lagi .sesiapa nak mencuba boleh lah cuba resepi ni..

PAVLOVA CHOCOLATE 



6 large (180 grams) egg whites, room temperature
1/4 teaspoon cream of tartar
1 1/4 cups (250 grams) superfine (castor) sugar
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon pure vanilla extract
1 teaspoon cornstarch (corn flour)
3 tablespoons (20 grams) Dutch processed cocoa powder
2 ounces (55 grams) semi-sweet or bittersweet chocolate, chopped

Topping:
1 cup (240 ml) heavy whipping cream
1 tablespoon (14 grams) granulated white sugar
Fresh Fruit - raspberries, blackberries, strawberries, and kiwi fruit are some
good choices


1Preheat oven to 250 degrees F (130 degrees C) and place rack in center of oven.

2.Line a baking sheet with parchment paper and draw an 8 inch (20 cm) circle on the parchment paper.

3.In the bowl of your electric mixer, with the whisk attachment, beat the egg whites until foamy. 

4.Add the cream of tartar and continue to beat on medium-high speed until they hold soft peaks. 

5.Start adding the sugar, a tablespoon at a time, and continue to beat until the meringue holds stiff peaks. 
(Test to see if the sugar is fully dissolved by rubbing a little of the meringue between your thumb and index finger. The meringue should feel smooth, not gritty. If it feels gritty the sugar has not fully dissolved so keep beating until it feels smooth between your fingers). Using a large rubber spatula, fold in the vinegar and vanilla extract. In a small strainer, sift the cocoa powder and cornstarch over the top of the meringue and, with the rubber spatula, fold in. Lastly, fold in the chopped chocolate.
Gently spread the meringue inside the circle drawn on the parchment paper, smoothing the edges.

6. Bake for about 1 1/4 - 1 1/2 hours or until the outside is dry. 
(The outside of the meringues will feel firm to the touch, if gently pressed. There will be cracks and you will see that the inside is soft and moist.) 

7.Turn the oven off, leave the door slightly ajar, and let the meringue cool completely in the oven. 
 The cooled meringue can be made and stored in a cool dry place, in an airtight container, for a few days.  

8.Just before serving gently place the meringue on a serving plate. 

9.Whip the cream in your electric mixer, with the whisk attachment, until soft peaks form. Sweeten with the sugar  and then mound the softly whipped cream into the center of the meringue. Arrange the fruit on top of the cream. Serve immediately as this dessert does not hold and once you add the cream and fruit the meringue will start to break down.
   Makes 8 servings.
Komen
4 Komen

4 comments:

Bbwana adienia said...

bagus juga buat pavlova versi coklat ni..lain dari biasa..

adda syuhada said...

dah lama tak makan pavlova nih...

A.L.M. said...

Hi, I'm Ana from Fooduel.com. It is a site in which users vote recipes
from 1 to 10.

There is a ranking of the best recipes and a profile with your voted recipes. Each recipe has a link to the blog which belongs the recipe. This way you will get traffic to your blog.

It's easy, fast and fun. The best Photo recipes will be here.

I invite you to enter, add your blog and upload a recipe with a nice photo.

You are able to see your stats:

-Number of visits to your blog from Fooduel.com.
-Number of votes received every day
-Number of votes received by each category
-Number of votes for each grade (1-10)
-Number of votes for each recipe.

Look this example of one profile stats: http://fooduel.com/stats1.png

We would love that you participate with some recipe.Look Amazing!

Regards

http://www.Fooduel.com

Qasey Honey said...

mesti lg sedapkn pavlova coklat tu..leh la nerai...

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign