17 March 2013

BURGER BAKAR ALA WANI STYLE

ASSALAMUALAIKUM..........



selamat petang semua. panasnya cuaca hari ni..semalam ada hujan sekejap petang tu tapi tak lebat mana lah. bab-bab memasak ni wani dah kurang sikit sebab terlalu busy. bila check dekat folder je tengok gambar mana-mana yang tak update lagi tu boleh la wani cerita sikit kat sini. baru terasa rindu masakan-masakan kampung especially yang kelantan ni. terasa nak cari ulam-ulaman yang boleh dicicah dengan budu huhu.. kuih-kuih tradisional tu dah mula rindu dah ..mak, wani rindu nak makan sayur air pucuk midi merah tumis  ok tak apalah wani dapat bertahan :( ..ok lah teruskan kepada cerita ... first time wani dengar burger bakar ni macam pelik apa beza dengan burger biasa tu lagipun burger bakar ni baru je masuk pasaran Malaysia kan.sekarang ni dah macam-macam dah nama burger bakar  dan mempunyai tarikannya yang tersendiri terutamanya bab sos-sos tu. wani akui tak pernah makan burger bakar hihi..



tapi kali ini ini burger bakar ala wani style sendiri tapi tak ada resepi lah hihi.. lagipun daging burger  tu adik wani yang dapat dari kawan dia masa ada barbeku yang lepas rumah kawan dia ... kawan dia yang order daging burger so ada lebih dia bagi la dekat adik wani.. besar jugak satu untuk satu ketul .. semasa proses nak jadi daging burger ni lah ada la "secret recipe" yang dia orang letak.. masing-masing nak buat bisnes kan. so masing-masing ada tarikan sendiri. untuk bagi lebih sedap. jadi apa tunggu lagi .. bila dah ada roti untuk burger tu, terus la wani buat , letak lah apa-apa bahan yang ada dekat dapur. cuma tak ada salad . wani bakar dalam oven .lepas siap semuanya okkk dah jadi burger bakar wani style. emm sedap lah jugak nanti lain kali boleh nak cuba buat daging burger sendiri pulak..selamat berhujung minggu ... tomorrow, will start new week... semoga Allah permudahkan segala urusan. Amin.
Komen
1 Komen

1 comment:

Qasey Honey said...

wah nmpk sedap tu Wani..puashtikn buat sdri..xpyh bratur pjg2..hehe

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (237) Cake Recipes (50) Giveaway (37) advertorial (33) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Contest (24) NOXXA PRESSURE COOKER (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (10) My Blog (9) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Masakan Seafood (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Salad Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign