Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Wednesday, October 3, 2012

IKAN BILIS TEMPOYAK

ASSALAMUALAIKUM.....


salam semua,,semoga ceria-ceria selalu..ini pun salah satu favorite ... ikan bilis tempoyak ni.best makan dengan nasi panas.resepi kat bawah ni boleh je kalau  adjust ikut kesesuaian masing-masing ya! simple yet delicious !sedap betul  bila segala menu nak masuk tempoyak tak rugi !ambil kat fotopages tapi wani dah olah sikit bahasa ayat hihi....

IKAN BILIS TEMPOYAK
 BAHAN-BAHAN
2 cawan ikan bilis  ( digoreng garing )
5-7 lada burung ( merah + hijau )
4-5 ulas bawang merah
kunyit hidup1 inci
garam dan gula secukup rasa
tempoyak 2 sudu besar atau secukupnya

CARA-CARA
1. tumbuk kunyit dan lada burung lepas tu tumbuk bawang merah sampai hancur.
2. panaskan minyak dan tumis bahan yang ditumbuk sehingga agak garing sikit dan naik bau barulah masukkan tempoyak dan gula secukup rasa kacau rata sampai sebati dan agak kering sikit.
3. masukkan ikan bilis, gaul rata biar sebati dengan tempoyak. tutup api dan gaul lagi hingga rata.
4. angkat dan hidangkan dengan nasi panas.memang sedap !

Note: wani tak masukkan garam sebab ikan bilis tu dah masin. dan ikan bilis tempoyak rangup sebab wani tak masukkan air untuk mengekalkan kerangupan ikan bilis tu.



2 comments:

  1. Salam, lama tak makan sambal tempoyak...down to memory lane plak dah...

    ReplyDelete
  2. yumyum..nmpak menyelerakan..hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete