Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Friday, September 14, 2012

SIEW PAK CHOY DAN CENDAWAN KUKUS


ASSALAMUALAIKUM...



rasanya ini resepi nak masak sayur paling senang kan.. tapi wani tak guna microwave pun celur je sekejap dalam periuk..dan akhirnya siap boleh makan ..emm sedap makan gitu  je sayur camni ... dah lama dah tak makan sayur,,, ni pun dah lama buat hihi....

SIEW PAK CHOY & CENDAWAN KUKUS 
 
SOURCE: SAJI ONLINE

(Resipi ini menggunakan ketuhar gelombang mikro)

Bahan-bahan:

300 gm sayur siew pak choy
1 tin cendawan butang
1 sudu besar tepung jagung*
1/2 cawan air*
(* dibancuh agar tidak berketul)
1 cawan air rebusan ayam
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
2 cawan air panas
1 sudu besar minyak masak
Garam secukup rasa


Cara Menyediakan:
1. Masukkan air panas, minyak masak, sayur siew pak choy dan cendawan ke dalam mangkuk kaserol. Tutup mangkuk dan masak dengan kuasa high selama tiga minit. Keluarkan dan tuskan.
2. Masukkan air rebusan ayam, garam bancuhan tepung jagung dan lada hitam ke dalam mangkuk dan masak dengan kuasa high selama lima minit. Keluarkan dan masak lagi selama tiga minit.
3. Susun sayur ke dalam pinggan kemudian curahkan kuah ke atasnya. Hidang panas-panas.

Note: untuk kuah tu,wani tumis bawang putih yang dicincang halus sekejap dan kepekatan kuah untuk sayur ni wani agak-agak je dengan hidangan sayur tu.. 



4 comments:

  1. sedapnya..ratah2 camtu jew pun sedap kan:)

    ReplyDelete
  2. Salam selamat hari raya maaf zahir dn batin buat Wani sekeluarga. Lamanya akak tak singgah sini, rindu gitu... Sayur ni kalau bagi akak, meratah ler jawabnya....

    ReplyDelete
  3. Selalu dok pikir cane chinese masak simple camni.. akhirnya dapat gak hehe.. thannks! My latest entry Ghaye Ghaye Ghaye!

    ReplyDelete
  4. buonissimo il cavolo cinese,anch'io penso che le verdure vanno appena saltate,e con un pò di olio e sale sono già buonissime e ricche di sali minerali

    ReplyDelete