Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Sunday, September 2, 2012

PEANUT BUTTER BREAD PUDDING

ASSALAMUALAIKUM......


 macam mana cuti hujung minggu yang panjang baru-baru ini. yang mana balik kampung untuk pulang ke destinasi semoga selamat sampai.. alhamdulilllah , wani semalam dah habis puasa 6  bersama dengan bonda dan abah sekali syukur rasanya.. diberi peluang untuk berpuasa sekali ..entah bila takut tak berpeluang nak puasa bersama-sama..walaupun kesihatan diri wani tak seberapa, gagahkan diri jugak nak puasa .. insyaAllah hujung minggu ni sambut raya .. jauhnya jarak nak beraya ..emm hujung minggu tu je yang santai sikit masa... peanut butter bread pudding ni wani buat masa masih dalam puasa 6.bila tengok ada lebihan roti masa buat open house baru-baru ni..so simpanlah roti ni dalam peti tak nak bagi dia berkulat .. sebab dah planning nak buat resepi pudding yang senang ni..ni macam dah jadi bingka roti.. senang sangat resepinya.. cuma unik resepi ni letak peanut butter..memang sedap bau mentega kacang .. dah siap bakar wani terus potong nak tengok tapi memang sedap makan panas-panas .. adik wani dia tak puasa ,so bagi dia test la rasa .. dia kata sedap.. kat atas tu nampak conteng-conteng ,,wani letak coklat topping sebenarnya sebelum bakar,,ada lebihan choc topping tu , cuba nak letak pulak...thank you suealeen kerana berkongsi resepi ni... this recipe is her own creation .. pandai dia reka...  cubalah ya ;)



PEANUT BUTTER BREAD PUDDING/ PUDING ROTI MENTEGA KACANG
SOURCE: SUEALEEN

Bahan-Bahan:
10 keping roti Gardenia ( wani guna roti bun )
1 tin krimer sejat F&N (400 gm)
1/2 cawan gula
2 biji telur
3 sudu besar mentega kacang (ikut suka)

Cara-cara
1- Carikkan 8 keping roti. Boh dalam blender. Masukkan bahan lain. Kisar je terus sampai lumat.

2- 2 keping yang baki tu carik dan campur dalam adunan tadi tanpa dikisar semula.

3- Lengserkan loyang dengan marjerin dan tepung.

4- Masukkan adunan tadi dalam loyang. Untuk hiasan, ikut sukalah nak letak apa pun. Terpulang kepada keinginan masing-masing.

5- Bakar selama 30 minit sampai warna bingka ni berubah macam kat atas tu. Boleh dipotong panas tanpa tunggu sejuk.

Serve hot dengan sos dia baru best.

NOTE: wani bakar dalam 45 minit suhu 150 C ikut oven masing-masing ya..

2 comments:

  1. wow...menarik dan tertarik
    next time boleh pinjam resepi yer =)

    jom singgah sini.. biasa2 ja..

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/jom-menyicah.html

    ReplyDelete
  2. sy suka puding roti...ni pestime tgk versi peanut butter lak..nampak sedap..

    ReplyDelete