Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Thursday, September 13, 2012

CEMPEDAK GORENG

ASSALAMUALAIKUM.....



dah lama tak makan cempedak. memang kempunan betul .baru-baru ni wani balik ke kampung Pak Long.. masa sampai rumah Pak Long,  tu dia tak ada , ada Mak Long je.. Pak long wani pulang ke rumah kat Tasek pergi tengok kebun buah-buahan dia.. bila balik sana , Pak Long bawa balik buah cempedak ambil kat kebun katanya .. Pak Long cakap ambillah lah bawa balik rumah boleh goreng buat menu petang. Wani ni memang dah terbayang lama dah nak makan cempedak,,,  lepas bawa balik rumah 2 hari baru perasan cempedak tak goreng lagi .. alamak buka pergi tengok dah nak buruk sikit.. ambillah isi -isi yang mana selamat .. simpan dalam peti jap.. sebelum nak goreng.. resepi ni dah lama wani simpan sebenarnya .. bila tengok cempedak ni .teringatkan dekat resepi kak yah ni terus ler wani nak cuba cuma wani tak letak kelapa parut.. wani sebenarnya tak boleh nak makan sangat buah-buah cam ni. sebab teringin sangat wani makanlah jugak.. ..malam tu perut wani kembung huhu.. penangan makan cempedak ..tapi tak puas makan lagi .. hihi.. degil...  cubalah ya siapa la tak teringin nak makan cempedak goreng kan ...

CEMPEDAK GORENG
SOURCE: DARI DAPUR KAK YAH

Buah cempedak..anggaran 20 biji
1 cawan tepung gandum
1/4 cawan tepung jagung
3 sudu besar tepung beras
2 sudu besar gula
2 sudu besar kelapa kering/kalau kelapa parut biasa lagi sedap..
1 biji telur
1 sudu teh garam
3/4 cawan air suam
Sedikit serbuk kunyit

Bancuh semua tepung dengan telur, gula, garam, kelapa kering, kunyit dan air.  Masukkan buah cempedak dan goreng dengan minyak yang banyak mengguna api yang sederhana..  Biar masak kekuningan.

4 comments:

  1. Salam Wani,tak pernah lg buat sendiri cempedak goreng ni,tapi suka sangat makan...lagi2 klu dah petang...memang siok la...

    ReplyDelete
  2. terliur nengok cempedak goreng wani pepagi nie...

    ReplyDelete
  3. ALAHAI,,,SEDAPNYE..TETIBA RASE MACAM TERINGIN PLAK...

    ReplyDelete