Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Friday, April 27, 2012

NO BAKE GRANOLA BARS

ASSALAMUALAIKUM......


ada satu last entry ..wani buat yang baked granola punya kan.. but this time wani buat no bake granola bars pulak.. memang terasa sedap yang no bake dari yang baked tu ... ye la macam moist dan jadi caramelized gitu ..bila gigit tu kena kunyah -kunyah ..eh memang kena kunyah pun .. ;p...dah lama buat ni . tapi tak habis -habis lagi pun sebab wani simpan dalam peti .. bila time nak makan je ambil lepas tu simpan balik ... disebabkan dok tersorok la .. jarang orang nak ambil.. dah berapa kali bagitahu abah kalau nak makan ambil je dalam peti ... tapi tak ambil -ambil pun nanti wani hulur kat dia baru nak makan :D... ini memang favorite dia lah nasib baik dia kata sedap.. sebab tak bakar kan ,,, rasa oat tu still ada... wani ingat nak press kan hershey's semi sweet choc chip tu  kat atas tapi bila fikir balik  tak jadi sebab fikir ada orang tak makan sangat alah kepada coklat ni.. nanti dia cakap itu manis ini manis adoi ... tapi memang sedap tau  kalau letak choc chip kat atas tu ... sambil -sambil kunyah sambil tergigit coklat .. wah terasa nikmatnya  heheh... granola bars ni wani freezekan dulu beberapa jam before cutting ya...  oklah jom kita semak resepi .. wani ambil dalam salah satu web ..wani copy paste je ya .. huhu kejar masa pulak .. tak apalah dwi-language




NO BAKE GRANOLA BARS 
SOURCE: YUMMLY

INGREDIENTS :
2 cups rolled oats (quick-cooking)
2 cups rice krispies 
1/2 cup craisins (dried cranberries)wani guna mix fruit .. tak kisahla apa dried fruit pun boleh
1/2 cup shredded coconut ( ini wani tak letak dah la buat ni nak kena simpan lama .. nanti lain pulak jadinya.. 
3/4 cup almonds (sliced)( wani panggang dulu almond )
3/4 cup light corn syrup ( wani ganti dengan madu ) 
1/4 cup brown sugar
3/4 cup peanut butter
1 tsp vanilla
DIRECTIONS

- Line a 9 x 13 inch sheet pan with parchment paper. Set aside.

- Mix rolled oats, cereal, craisins, coconut and almonds in a large bowl. Set aside. (I cut the coconut with  two knives so it will not be stringy.)

- In a saucepan, mix corn syrup and brown sugar. Bring to a boil while stirring. Add peanut butter and vanilla. Stir just to blend well.

- Pour over oats and fruit mixture. Stir and mix well. Press mixture firmly onto pan. (I place a piece of wax paper on top while pressing hard.) Let cool and cut into bars. Store in air-tight container. Freezes well, if securely wrapped.

- Enjoy!




5 comments:

  1. sedapnya...kunyah2 depan tv..x sedar nie..he hhee

    ReplyDelete
  2. Petang Wani,
    nak tapau sikit buat kudap-kudapan sambail nonton ye Wani.

    ReplyDelete
  3. belum pernah buat lagi yg ni...sedapnya kalau dpt merasa..hehe

    ReplyDelete
  4. SAlam.. serius ni.. simple dan enak!!! suka!

    ReplyDelete
  5. suke! suke! dah lama tak buat benda kunyah2 mcm ni...konfem kalau makan ni sambil ngadap tb, tak sedar balang dah kosong.

    ReplyDelete