Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Tuesday, March 20, 2012

SPICY SARDINE PUFF

ASSALAMUALAIKUM.....


demam pastry puff yang tengah melanda  .. yang ni lagi lama dah buat dari entry sebelum ni .. ok tak apa layan je spicy sardine puff yang dah lama wani buat .. filling sardine tu nampak je sikit kan bahan-bahan nya tu ..tapi banyak tau .. kebetulan bila wani rasa macam sikit wani tambah jadi 4 ketul sardin... nak buat 5 keping je guna puff pastry  .. punya lah lebih banyak boleh simpan buat makan dengan roti pulak ... rasa  yang dia bagi resepi ni ... dalam  7 keping sempat lagi..itu terpulang banyak mana filling yang diletak dalam puff tu..  Thank you for sharing ya ...


SPICY SARDINE PUFF
SOURCE:  ARENA184

Bahan-bahan:
2-3 ketul ikan sardin dalam tin(2-3 ketul sebab 2 orang je nak makan)
2-3 ulas bawang putih - hiris
3-4 ulas bawang merah kecik - dadu kecik
1 inch halia - dadu kecik
10 biji cili padi - hiris
Garam secukup rasa
1 pokok daun ketumbar - cincang halus
1 biji kuning telur

Cara-cara:
1.    Panaskan 1 sudu setengah minyak dan tumis bawang merah, bawang putih, halia dan cili padi sampai wangi. Masukkan isi ikan sardine dan hancurkan. Perasakan dengan garam and finally sprinkle lah daun-daun ketumbar, kacau sebati then tutup api.
2.    I made a triangle puff so letakkan inti sardine yang dimasak tadi atas sekeping puff pastry, lipat dua then tekan tepi-tepinya dengan garfu. Sapu kuning telur pada permukaan puff dan cucuk skit dengan garfu, bakar sampai golden brown. 

NOTE : wani bakar dalam suhu 150 C ikut suhu oven masing-masing dalam 25 minit 


2 comments:

  1. Wani,bestnya makn sardine puff..gue suka banget..

    ReplyDelete
  2. Tak cukup 3 ketul makan SSP ni Wani... sedapnya, warnanya pun berkilat cantik!

    ReplyDelete