Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Sunday, February 5, 2012

RAISIN OATMEAL MUFFIN

ASSALAMUALAIKUM.........


diharap wani tak terlewat nak ucapkan SALAM MAULIDUR RASUL kepada semua muslim... hayati kisah perjalanan Rasulullah semoga ia dapat menjadi aplikasi dalam kehidupan harian kita .. wani tak nak cakap banyak .. penat betul hari ini . petang tadi wani sakit kepala sampai ke malam.. lepas isyak sakit kepala lagi huhu .. ni bangun lewat malam, baru teringat dekat blog ...  raisin oatmeal muffin yang wani buat .... best serve warm .. macam roti .. oat masa panas tu still ada rasa crispy .. rasa-rasa,  ini kejadian muffin yang terbaik yang wani pernah buat so far hihi..sesiapa yang baru nak belajar buat muffin tu ..memang betul la kena ikut teknik..nampak macam senang je, godek-godek je tapi nak godek-godek pun ada caranya.. yang penting masa nak satukan bahan kering dengan bahan basah dan juga masa nak spoonkan batter tu dalam paper cup .. pernah jugak yang wani buat muffin tak jadi ,, macam keras je muffin .. hihi ..kalau nak tengok cara betul rujuklah kat JOY OF BAKING. apapun itu pengalaman yang tak ternilai harganya sebab kat situ boleh belajar dari kesilapan .. so jangan takut bila terima kegagalan .. boleh buat lagi ...   wani dapat dalam 14 biji ...


RAISIN OATMEAL MUFFIN

Prep Time: 20 minutes
Start to Finish: 50 minutes
Makes: 12 muffins

INGREDIENTS
1 cup Quaker® Oats
1 cup Buttermilk
1 cup Family Gourmet All-Purpose Flour
1-1/2 teaspoons Baking Powder
1 teaspoons Cinnamon
1/2 teaspoons Baking Soda
1/4 teaspoons Salt ( wani tak letak )
1/2 cup Butter or Margarine; melted
1/2 cup Family Gourmet Brown Sugar; firmly packed
1 beaten Egg
1/2 teaspoons Grated Orange Peel ( wani tak letak )
1 cup Sun-Maid® Natural Raisins
(wani guna black raisin @kismis hitam)

 DIRECTIONS

1. Heat oven to 350°F. Grease or line 12 (2 3/4 in.) muffin cups with paper baking cups. Combine oats and buttermilk; let stand.
2. Combine flour, baking powder, cinnamon, baking soda and salt; mix well. Combine butter, brown sugar, egg and orange peel. Stir in oat mixture; mix well. Add to flour mixture; stir just until dry ingredients are moistened. Fold in raisins.
3. Spoon batter into prepared muffin cups. Bake at 350°F for 25 to 30 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. 

NOTA : 
  • untuk buttermilk, wani  guna 1 cawan susu dan di campur 1/2 tbsp apple cider vinegar (guna cuka biasa or lemon juice pun ok jugak) dan biarkan selama 5 minit)
  • wani bakar dalam suhu 130 C untuk oven wani selama 30 minit ... rendah betul suhu oven suhu kan pelik tak sama dengan oven orang ..  .. aih panas betul oven wani ni ..saja nak ingatkan diri ..
 





2 comments:

  1. salam wani...comelnya mapin tu...bak 4-5 ketui utk bekpes...hihihihii

    ReplyDelete
  2. Assalam wani,
    wah ada muffins yang sihat ni..siapa2 yang nak diet boleh lah cubakan..cantik muffins wani ni..betul tu..pengalaman yang tak ternilai harganya bila belajar dari kesilapan..

    ReplyDelete