Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Sunday, February 12, 2012

OREO SLICE CHEESE CAKE

ASSALAMUALAIKUM...........


satu lagi dessert yang sedap .. buat ni dah simpan semalaman dalam peti sebelum nak serve esok tu nya .. mak cu dan family beserta mak su wani datang ... masa cuti maulidur rasul lepas ... simpan dalam peti kat bawah .. keras tu keras tapi rasa macam nak keras lagi.. so lepas potong-potong terus letak kat bahagian peti atas .. haahh baru terasa keras macam makan aiskrim ... sedap sangat !!!!  lagi satu masa nak potong ni kena main celup2 air panas ke .. sebab potongan yang wani buat ni tak smooth .. comot betul ...wani beli tiga bungkusan biskut oreo tu takut tak genap .. alih - alih banyak jugak baki biskut tu .. sebab dalam resepi ni pun cream cheese yang digunakan hanya 250 gm sahaja.. sempat dalam 2 layer je oreo tu..nasib baik ngam-ngam je letak dalam brownies pan.. dah agak dah sebab tak banyak cream cheese tu..  kalau nak jadi 4 layer maknanya kena doublekan cream cheese tu .. tapi dalam 2 layer tu dah cukup-cukup buat untuk makan dah .. hihi .. resepi ni lebih kurang kek cheese persona tu yang guna biskut marie ..tapi yang ni guna biskut oreo la ..kalau ikut resepi kat atas tabur dengan grated cheese .. tapi wani tabur dengan oreo kisar je ... haahh sedapp tauuuu... ambil ni dari HIDANGAN SEDAP... terima kasih Puan Rahayu Samsu  tapi resepi asal dari Puan Ani Sanusi , olahan je dari Puan Rahayu...

ini je yang dapat aih comot betul.. dah potong separuh tu ..lepas tu snap sekejap..

OREO SLICE CHEESE CAKE
SOURCE:  PUAN RAHAYU SAMSU
  
Resepi Asal: Pn. Ani Sanusi. 
Sumber & Olahan: Pn. Rahayu Samsu
Bahan2:-
1) 250gm cream cheese Philadelphia.
2) 100gm butter/marjerin ~ Ayu guna merjerin Puteri.
3) 100gm gula aising.
4) Biskut oreo ~ belah 2 n buang jemnya.
5) Cheddar cheese ~ utk parut atas permukaan kek.
6) Beberapa pcs ppcup ~ jika suka nak letak di ppcup.
7) Beberapa biji ceri merah ~ jika suka.

Cara2nya:-
1) Cream cheese, butter n gula aising di mixer sehingga sebati.
2) Alaskan loyang dgn plastik atau kertas minyak.
3) Letakkan 2 senduk cream cheese tadi ke dlm loyang n ratakan.
4) Susun biskut oreo menutupi seluruh permukaan cheese tadi.
5) Ulangi proses melapis sehingga selesai.
6) Lapisan akhir, hendaklah adunan cream cheese tu n taburkan parutan cheddar cheese di atas permukaan kek.
7) Tutup atas permukaan loyang dgn plastik wap n sejukkan dlm peti sejuk selama 6 jam.
8) Sudah keras, potong n hiaskan seperti yg disukai.

SELAMAT MENCUBA....
 

5 comments:

  1. Wani,gue mau ambik satu slice..bole k?

    ReplyDelete
  2. rahel: dah habis masuk lama dah ni hihi

    Q: kalau dah dekat dah hulur dah tapi jauh sangant ni ... dah hilang jejak dah hihi

    ReplyDelete
  3. Salam..wahhhh ramai betul yang duk tayang cheese cake....sedapnya dapat sepotong dua yang baru keluar dari freezer

    ReplyDelete