Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Sunday, February 26, 2012

OATMEAL PRUNE COOKIES

ASSALAMUALAIKUM.........


feeling moody .. la pulak..  perhaps because the hot weather lately .. panas sangat !!! cuaca sekarang ...  jom ya enjoy the cookies that i made recently,, the original recipe was OATMEAL RAISIN COOKIES  but no raisins in stock but i substituted with prunes oklah tu janji ada dried fruit sudah .. hihi ni pun nak habiskan stok prune dalam kotak ni ... anyway cookies yang wani buat terlalu besar sangat ... terasa macam tak reti masa scoopkan batter dengan sudu ... .. but at last, they turned out well ... even though tak cute sangat... nak cakap biskut ni chewy , crispy macam tu lah .. for those oatmeal lovers out there ,,,, boleh la cuba resepi ni  .. sesiapa yang tak berapa suka bau oat tu susah wani nak tolong .... hihi ... wani buat cookies ni ... sebab abah wani oatmeal lover :D ..he urged me to find all the recipe related to oatmeal .. susah la abah ku ..adunan ni dapat banyak baik buat half je la ya .. sesiapa nak mencuba tu ... This recipe was taken from Martha Stewart web..



OATMEAL PRUNE  COOKIES
  • Yield Makes about 5 dozen

Ingredients

  • 3 cups old-fashioned rolled oats
  • 1 cup all-purpose flour
  • 2 tablespoons all-purpose flour
  • 1/2 cup toasted wheat germ ( Wani omitkan bahan ni )
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon ground cinnamon
  • 1/2 teaspoon coarse salt ( tak letak )
  • 1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
  • 1 cup granulated sugar ( tak letak  )
  • 1 cup packed light-brown sugar ( wani guna brown sugar sahaja  1 cawan )
  • 2 large eggs
  • 1 teaspoon pure vanilla extract
  • 1 1/2 cups raisins ( ganti dengan prunes )

Directions

1.     Preheat oven to 350 degrees. Stir together oats, flour, wheat germ, baking soda, baking powder, cinnamon, and salt in a large bowl; set aside. Put butter and sugars in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment. Mix on medium speed until pale and fluffy, about 5 minutes. Mix in eggs and vanilla. Reduce speed to low. Add oat mixture; mix until just combined. Mix in raisins.
2.     Using a 1 1/2-inch ice cream scoop, drop dough onto baking sheets lined with parchment paper, spacing 2 inches apart. Flatten slightly.
3.     Bake until golden and just set, about 14 minutes. Let cool on sheets on wire racks 5 minutes. Transfer cookies to racks using a spatula; let cool completely. Cookies can be stored in airtight containers at room temperature up to 3 days.

Mentega atau gula  1 cawan = 250 gm 


5 comments:

  1. Salam Noor...susah betul akak nak mask blog Noor, dah terlepas beberapa N3, janganlah guna mangga yang besar. Akak ambil resipi dulu ya...prune memang sentiasa ada dalam fridge ubat lawas akak.

    ReplyDelete
  2. Rajinnya dia buat cookies,sedap ni di kruk kruk time minum teh..

    ReplyDelete
  3. Salam..Rajinnya ngukis...Buat kudap-kudapan di petang hari sedappp ni

    ReplyDelete
  4. wah mcam2 bahan2 diletak martha..kita suka kat dia ni...kreatif..mesti sedap..:)

    ReplyDelete
  5. assalam wani..
    alah la..dah type panjang2 dia tak keluar pulak..
    oatmeal cookies ni kalau ada prune kat dalamnya tu anak2 akak tak berapa, tapi kalau letak coklat pasti sekejap aje ..kalau prune tu akak suka makan gitu2 aje..hehe..macm kata kak paty buat lawas lah heheh

    ReplyDelete