Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Tuesday, February 21, 2012

MENU KAMPUNG : PUCUK UBI KELEDEK AKA PUCUK UBI TELO

ASSALAMUALAIKUM.......


curi masa jap ... nak update blog ... masa tak mencemburukan ni .. hihi ..antara menu yang lazimnya terhidang di atas meja ..menu kampung ...  kadang-kadang bila tekak ni nak terasa makan ulam... macam -macam ulam yang dimakan .. antaranya salah satu inilah pucuk ubi keledek atau orang kelantan panggil pucuk ubi telo .. dah lama dah terasa nak makan .. hari tu terbeli ..wallah sedap weh cicah budu makan dengan nasi panas-panas ... gamaknya akan bertambah nasi lagi pekena dengan budu neh... hihi .. pucuk ubi keledek ni ada 2 jenis, yang satu berdaun merah dan yang satu lagi berdaun hijau .... tapi kedua-kedua rasa sama sahaja... biasanya wani celur je cicah dengan budu dan perah asam limau .. tak tahu la kot2 ada orang buat menu lain dengan guna pucuk ubi jenis ni.... pinggan bunga kangkung tu agak klasik ..  nasib baik dapat diselamatkan ...milik arwah nenek.....  jarang nak ada pinggan ni kalau tak ada legasi yang ada pinggan ni .. mujurlah mak dah bahagikan semua pinggan-pinggan jenis bunga kangkung kepada semua adik beradik perempuannya ..dapatlah sikit seorang simpan ... bukan apa milik legasi kita kan  .. kalau dok biar dalam plastik dok peram .. je .. tak adalah gunanya pulak ... ada satu barang milik moyang mak dah hilang dah .. dulu ada sekarang cari-cari dah tak jumpa lak ... wani letak entry ni saja nak menambah menu kampung ..especially pasal ulam-ulam ni ... ai banyak betul nak dikongsikan bersama.. ulam-ulam ni makan lah ya boleh awet muda hihihi.. ...

3 comments:

  1. wani kita suka menu cam gini..sedapnya..tak pernah makan pucuk ubi keledek ni...keledek jer pernah makan..heheheh

    ReplyDelete
  2. tak pernah mkn ulam pucuk ubi keledek,tapi kalau pucuk ubi keledek di goreng belacan pernahlah kt kg...

    ReplyDelete
  3. Q: haa; tu lah kan sama geng la kita hihi... cubalah makan try beli kat pasar tani ada kot ... kat rumah ni memang dah selalu dah makan ...

    myda: ohh ye ke tulah ada pelbagai menu orang dok buat guna pucuk ubi keledek ni .. tapi biasa kalo kat rumah ni celur je

    ReplyDelete