Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Thursday, February 23, 2012

HATI LEMBU GORENG BERSAMA PEGAGA

ASSALAMUALAIKUM...................


errr makan tak ni .. ada lebihan hati lembu sikit je dalam freezer ..nak makan yang selalu goreng tu dah puas dah macam biasa buat tu .. last-last bila search dengan mr google ni terjumpa resepi ni .. kelainan sebab bahan yang diperap tu . lagipun ada letak pegaga.. kat rumah ni ada tanam pegaga herba ..bukan pegaga yang berdaun kecik tu.. yang daun dia lebar ... sikit.. pegaga tu lah... dah lama dah tak makan daun pegaga ni ..biasa makan cicah dengan budu je ..  bila tengok resepi ni terus nak cuba .... bagi wani sedap makan dengan nasi panas-panas ....

                                               daun pegaga yang wani guna

HATI LEMBU GORENG BERSAMA PEGAGA
SOURCE: RESEPI4U

Bahan-bahan:

100 gram hati lembu – hiris nipis
1 ikat daun pegaga – dibersihkan dan potong kecil-kecil
1 inci halia – tumbuk halus
1 inci kunyit hidup – tumbuk halus
3 ulas bawang putih – tumbuk halus
5 ulas bawang merah – tumbuk halus
Sedikit lada hitam – tumbuk halus
Sedikit garam
Sedikit minyak masak

Cara Penyediaan:

Rebus hati lembu hingga empuk.
Kemudian perap hati lembu bersama kesemua bahan yang telah ditumbuk halus dan sedikit garam selama setengah jam.
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan goreng daging yang telah diperap dan akhir sekali masukkan daun pegaga.

Sedia dihidangkan. Selamat mencuba.

6 comments:

  1. Wani,ni macam hidangan ibu2 yang tengah berpantang jer..hehe..nampak sodap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ye ke menu ibu berpantang ni .. x tau pun ..makan je reti ;p

      Delete
  2. bagus la wani..daun pegaga tu campak sekali je dlm lauknya..kita ni kengkadang nak makan pegaga kena ada sambal..bila masak gini senang..tak yah nak tumbuk sambal...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kan.. kadang2 cam susah jugak nak makan pegaga ni main ada mood x dak mood je baru nak makan ..

      Delete
  3. Salam..Wahhh cantiknya pegaga dia..nampak sgt segar dan daun dia pun lebar2 juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalao tanam sendiri ni segar la sikit pookok nya .. itu pun dah tinggal sikit

      Delete